Προνόμια σε εμβολιασμένους: Πότε ενδέχεται να ισχύσουν - Τι είναι το «γαλλικό μοντέλο» που εξετάζει η κυβέρνηση
Προνόμια σε εμβολιασμένους: Τι εξετάζει η ελληνική η κυβέρνηση - Τι προβλέπει το "γαλλικό μοντέλο"

Δεδομένου ότι από την Πέμπτη 1 Ιουλίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για την παροχή προνομίων σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανάμεσα στα προνόμια συγκαταλέγονται η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης διενέργειας self test για την είσοδο σε χώρους όπου είναι απαραίτητη η επίδειξη του (όπως π.χ. στην εργασία, στην εκπαίδευση, στα πλοία κ.α.).

Τι είναι το «γαλλικό μοντέλο» που εξετάζει η κυβέρνηση;

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται το λεγόμενο γαλλικό μοντέλο, προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας. Σύμφωνα με το γαλλικό σχέδιο όσοι και όσες εμβολιαστούν πλήρως κατά του κορωνοϊού θα αποκτήσουν το Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, το οποίο θα παρέχει μία σειρά διευκολύνσεων.

Ειδικότερα, θα επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος σε εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων (π.χ. αγώνες, φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρα, συνέδρια και εκθέσεις).Από την άλλη πλευρά όσοι και όσες δεν εμβολιαστούν θα είναι υποχρεωμένοι και υποχρεωμένες για την είσοδο τους να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Παράλληλα, ελεύθερη αναμένεται να είναι η είσοδος για όσους έχουν εμβολιαστεί και στους κλειστούς χώρους της εστίασης, στα μπαρ, στα γυμναστήρια κ.α.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σχολίασε το Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού λέγοντας:

«Ξέρουμε για παράδειγμα ότι στη Γαλλία το health pass ισχύει σε συνάξεις άνω των 1.000 ατόμων. Δηλαδή σε μια συναυλία, σε ένα στάδιο μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί για να έχει πρόσβαση εκεί».

Ερωτηθείς για τα μπαρ, πρόσθεσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για την επίδειξη των πιστοποιητικών σε αυτά, αλλά δεν υπάρχει ακόμα σχετική νομοθεσία τονίζοντας πως η χρήση του αυτή τη στιγμή περιορίζεται στο να περνά κανείς τα σύνορα γρηγορότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;