Εμβολιασμός στην Ελλάδα: Ανοίγει η πλατφόρμα για Moderna & Pfizer για τους 25-29
Εμβολιασμός στην Ελλάδα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer για τους 25-29

Σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και τις εξελίξεις στο πρόγραμμα εμβολιασμών από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και το γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ξεκινώντας τη σημερινή ενημέρωση η κ. Θεοδωρίδου τόνισε:

«Διανύουμε τον έκτο μήνα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, οι γνώσεις μας για τη νόσο αλλά κυρίως για τα εμβόλια έχουν αυξηθεί σημαντικά».

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε ότι πάνω από το 90% των ατόμων που εισάγονται στα νοσοκομεία με Covid και τις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστο, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι διαπιστώνεται μια απροθυμία στις ηλικίες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Ακόμη, η κ. Θεοδωρίδου θέλησε να καθησυχάσει τους πολίτες τονίζοντας ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν για να μην νοσηλευτεί κανείς σε νοσοκομείο με νόσο βαριά ή καταλήξει σε ΜΕΘ, ένα δεδομένο που «έχει παραγκωνιστεί από επιφυλάξεις και φόβους».

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε σχετικά με τον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του τα εξής:

«Αναμφίβολα αποτελεί προτεραιότητα ο εμβολιασμός όσων έχουν κληθεί, αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί στον εμβολιασμό τους, διότι κάθε αναβολή είναι σημαντική έστω και για ένα άτομο».

Εμβολιασμός στην Ελλάδα: Ανοίγει η πλατφόρμα για Moderna & Pfizer για τους 25-29

Μετά την κ. Θεοδωρίδου το λόγο πήρε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανακοίνωσε πως την Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 25-29 και για τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας μπορούν να εμβολιαστούν αποκλειστικά με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Έτσι, από τις 10 Ιουνίου τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 25-29 θα μπορούν να εμβολιαστούν με ένα από τα εξής 3 εμβόλια:

  • Johnson & Johnson
  • Moderna
  • Pfizer

Εκτός έχει μείνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε τα εξής ποσοστά που αφορούν τους εμβολιασμούς στη χώρα μας ως εξής:

«Σήμερα ξεπεράσαμε τους 4.000.000 συμπολίτες με μια δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 38,1% και 2.350.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 22,4%».

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι στην Αττική η πληρότητα των ραντεβού στα τρία συγκεκριμένα εμβόλια είναι στο 100% και όπως χαρακτηριστικά είπε τα ραντεβού γίνονται ανάρπαστα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1