Spotify: 5 podcasts για σένα που αγαπάς τη μαγειρική
Podcasts για πραγματικούς λάτρεις της μαγειρικής!

Τα podcasts είναι ένας δημοφιλής τρόπος ψυχαγωγίας, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει αρχίσει να “απογειώνεται” και στην Ελλάδα. Ένα καλό podcast μπορεί να είναι η ιδανική συντροφιά, όταν πηγαίνεις μία βόλτα, πηγαίνεις στη δουλειά ή ακόμη και όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι, καθώς όχι μόνο σού κρατάει παρέα σε στιγμές που ειδάλλως θα ήσουν μόνος ή μόνη, αλλά μπορεί να αποτελέσει πηγή νέας γνώσης.

Άλλωστε τα podcasts είναι ηχητικές εκπομπές διαφόρων θεματικών, που προσφέρουν πολλή ψυχαγωγία και γνώση. Συνεπώς, μπορείς να βρεις podcasts πάνω σε διαφορετικέ θεματικές, οπότε, γιατί μία από αυτές τις θεματικές να μην είναι και η μαγειρική; Αν και η μαγειρική είναι ένα ταλέντο που κάποιοι το έχουν έμφυτο, υπάρχουν και κάποιοι το καλλιεργούν, καθώς το να μαγειρεύεις καλά μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στην καθημερινότητά σου.

Ακολουθούν, λοιπόν, μερικά μαγειρικά podcasts, με τη βοήθεια των οποίων μπορείς να γίνεις ο επόμενος MasterChef (της κουζίνας σου). Και φυσικά, είναι όλα διαθέσιμα στο Spotify!

1. The Splendid Table

Πρόκειται για ένα podcast, το οποίο καλύπτει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, που να σχετίζεται άμεσα με το φαγητό και τη μαγειρική. Η host, Francis Lam, “εκπαιδεύει” το κοινό πάνω στη μαγειρική δίνοντας σε κάθε επεισόδιο στο κοινό να ακούσει και κάτι διαφορετικό για τη μαγειρική. Από το Μεξικανικό Φαγητό στις Η.Π.Α. και το τι τρώνε στην Ιαπωνία μέχρι το τι να μαγειρέψετε την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας, ό,τι έχει σχέση με το φαγητό μπορεί να ακουστεί σε αυτό εδώ το podcast!

2. Home Cooking

Σε αυτό το μαγειρικό podcast ο συγγραφέας και σεφ, Samin Nosrat, και ο μουσικός, κωμικός και podcaster, Hrishikesh Hirway, δημιούργησαν ένα podcast για τη μαγειρική κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Μπορεί βέβαια η καραντίνα να τελείωσε, αλλά αξίζει να το ακούσεις, καθώς απαντούν σε ερωτήματα ακροατών για το πώς να διαχειριστούν συγκεκριμένα υλικά. Ο Nosrat προσθέτει έξυπνα tips από την εμπειρία του ως σεφ, ενώ Hirway βάζει την εμπειρία του στο podcasting και το χιούμορ δίνοντας ένα “δυνατό” αποτέλεσμα. Πολύ συχνά, μάλιστα, το home cooking είχε και guests ηθοποιούς και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο με καλεσμένη την Nadiya Hussain, με την οποία οι δύο podcasters μίλησαν για το αγαπημένο σε όλους και όλες παγωτό.

3. Gastropod

Οι δημοσιογράφοι, Cynthia Graber και Nicola Twilley, ασχολούνται με τη μαγειρική, την τεχνολογία και την επιστήμη εδώ και πολλά χρόνια. Το Gastropod, όμως, ασχολείται με το φαγητό και πιο συγκεκριμένα με την ιστορία διάφορων τροφών, όπως οι πατάτες, τα μήλα ή και φαγητά όπως η πίτσα, “καθιερώθηκαν” στις Η.Π.Α. Αν και ασχολούνται (κυρίως) με το πώς διάφορα πράγματα σχετικά με τη διατροφή καθιερώθηκαν στην κουλτούρα των Αμερικανών, το συγκεκριμένο podcast παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αν θέλεις να μάθεις διάφορα πράγματα γύρω από αυτήν.

4. Recipe Club

Ο celebrity chef, David Chang, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο podcast ως κατά το ήμισυ λέσχη βιβλίου και κατά το ήμισυ διαγωνισμό. Σε κάθε επεισόδιο, λοιπόν, ο σεφ σε συνεργασία με τον cohost του podcast, Chris Ying, αλλά και κάθε φορά ένα διαφορετικό ή μία διαφορετική σεφ ως καλεσμένο/-η ασχολούνται με διαφορετικά υλικά και συνταγές, καθώς και πώς μπορείς να δημιουργήσεις κάτι ενδιαφέρον από αυτό. Για παράδειγμα σε ένα επεισόδιο με καλεσμένη την Priya Krishna ασχολήθηκαν με το spaghetti (ελληνιστί μακαρόνια) παρουσιάζοντας 3 διαφορετικές συνταγές. Αντίστοιχα έχουν ασχοληθεί με διαφορετικούς καλεσμένους και καλεσμένες κάθε φορά με τον τόνο, τα dips, το ρύζι ή ακόμη και τα… Martinis!

5. Green Eggs and Dan

Παρουσιαστής του Green Eggs and Dan είναι ο κωμικός και ηθοποιός, Dan Ahdoot, ο οποίος στο podcast του καλεί διάφορους δημοσιογράφους και comedians, με τους οποίους μιλάει σε πιο χαλαρό τόνο και ύφος για το καλό φαγητό, χωρίς όμως να περιορίζεται η συζήτηση μόνο σε αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;