5 αγαπημένα podcasts για την καραντίνα
Μερικά podcasts για να περάσει πιο ευχάριστα η καραντίνα!

Τα podcasts είναι μία ευχάριστη μορφή ψυχαγωγίας, αφού μπορείς να τα κατεβάσεις στο κινητό σου και με μεγάλη ευκολία να τα ακούσεις όσο κάνεις άλλες δραστηριότητες. Πολλά άτομα επιλέγουν, μάλιστα, να ακούσουν podcasts όσο κάνουν βόλτα ή γυμνάζονται αντί για μουσική, καθώς είναι ένας εύκολος, γρήγορος και ευχάριστος τρόπος για να ενημερωθείς και να μάθεις νέα πράγματα και πληροφορίες.

Για όποιον δε γνωρίζει τι εστί podcast, τα podcasts είναι εκπομπές σε μορφή ψηφιακού αρχείου, ουσιαστικά, οι οποίες ανεβαίνουν σε διάφορες πλατφόρμες, όπως είναι για παράδειγμα το Spotify και μπορούν να έχουν ως θεματικό τους άξονα οποιοδήποτε θέμα.

Το podcasting έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί ως ραδιόφωνο, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με ραδιοκύματα. Στο εξωτερικό εδώ και αρκετά χρόνια τα podcasts είναι αρκετά δημοφιλή κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο κοινό, ενώ στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να γίνονται πιο γνωστά το τελευταίο χρονικό διάστημα, που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές εκπομπές podcast.

Αν, λοιπόν, ήσουν καλός στο listening και μπορείς να ακούσεις ένα επεισόδιο στα αγγλικά και σού αρέσει κάποια από τις παρακάτω θεματικές, τότε έχουμε ορισμένα (αγγλόφωνα) podcasts να σου προτείνουμε.

1. Pop Culture Happy Hour (pop culture προφανώς)

Το Pop Culture Happy Hour ξεκίνησε το 2010, όταν περίπου δηλαδή άρχισαν να “γεννιούνται” τα πρώτα podcasts στο εξωτερικό. Σύντομα, κατάφερε να μπει στη λίστα των αγαπημένων podcasts, καθώς η -ανάλαφρη- θεματολογία του αφορούσε θέματα της pop culture. Η host, Linda Holmes, απευθύνεται στο κοινό με πολύ άμεσο τρόπο, σα να μιλάει με την παρέα της ένα πράμα, και συζητάει με τους υπόλοιπους συμπαρουσιαστές της για διάφορα πράγματα που αφορούν την pop (από το popular= δημοφιλής) κουλτούρα, όπως είναι οι “hot” ταινίες και σειρές της περίοδου.

2. This Week in Startups (επιχειρηματικότητα)

Παρουσιαστής της εκπομπής “This week in startups” είναι ο Jason Calacanis, o οποίος σε καθε επεισόδιο της εκπομπής ένα διαφορετικό καλεσμένο ή καλεσμένη από το χώρο της τεχνολογίας δίνοντας πολλές πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργούν οι angel investors και πώς δημιουργούνται οι εταιρείες γενικότερα. Αν λοιπόν αναζητάς τρόπους για να δημιουργήσεις μία δική σου επιχείρηση, θέλεις πληροφορίες για να δημιουργήσεις τη δική σου στρατηγική ή απλώς να εμπνεύσεις την ομάδα σου, αυτή την εβδομάδα έχει podcast!

3.Switched on pop (μουσική)

Ένα μουσικό Podcast για τους/τις λάτρεις της pop μουσικής σε περιμένει να το ανακαλύψεις τόσο στο Spotify όσο και στο Apple podcasts. Ο μουσικολόγος, Nate Sloan, και ο στιχουργός, Charlie Harding, αναλύουν pop τραγούδια κάθε εποχής από όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική σκοπιά, και πάντα με πολλή διάθεση για μία (ευχάριστη) συζήτηση.

4. The penguin podcast (λογοτεχνία)

Το The penguin podcast είναι ένα αγγλόφωνο podcastσε κάθε επεισόδιο του οποίου είναι καλεσμένοι διάφοροι εγκεκριμένοι συγγραφείς, οι οποίοι μιλούν για τα βιβλία τους, τους προβληματισμούς που θίγουν αυτά, καθώς και την ζωή τους. Το ενδιαφέρον με αυτό το podcast είναι ότι κάθε συγγραφέας φέρνει στο studio κάποια προσωπικά αντικείμενα και έπειτα εξηγεί πώς τον σημάδεψαν αυτά. Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο Spotify, το iTunes, το Acast, το Audible και το Soundcloud.

5. The D.I.E.T Podcast (διατροφή)

Το The D.I.E.T. Podcast (ή αλλιώς Did I Enrich Today) ασχολείται με θέματα, τα οποία σχετίζονται με τη διατροφή και την υγιεινή ζωή γενικότερα. Οι hosts είναι οι Allison, Dr Bert και Dr Judi και δεν δίνουν αποκλειστικά συμβουλές διατροφής, αλλά αναλύουν θέματα, όπως είναι για παράδειγμα ο ρόλος του ύπνου στην απώλεια βάρους, η διαλειμματική νηστεία και το αν όντως είναι αποδοτική κλπ. Αν σε ενδιαφέρει να εμπλουτίσεις τις γνώσεις γύρω από θέματα διατροφής, τότε here you are!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1