Πελώνη: Όχι σε ειδικά προνόμια για τους εμβολιασμένους πριν ανοίξει η πλατφόρμα για το γενικό πληθυσμό
Πελώνη: Όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, προχώρησε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, την επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας, ενώ παράλληλα απέρριψε το ενδεχόμενο παροχής προνομίων σε όσους και όσες έχουν εμβολιαστεί πριν το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο για όλους και όλες.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο παροχής προνομίων σε όσους και όσες έχουν εμβολιαστεί δήλωσε η κυρία Πελώνη είπε:

“Δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση περί ειδικών προνομίων για τους εμβολιασμένους, αν δεν ανοίξει πλήρως η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού”.

Παράλληλα, η ίδια προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για τo θέμα της μετακίνησης των πολιτών με SMS.

Πελώνη για επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα

Ακόμη, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η χώρα μας συνεχίζει -κατόπιν θετικών εισηγήσεων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας- την πορεία επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

  • Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου λειτουργούν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς και τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.
  • Ακόμη, από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου αρχίζουν ξανά οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω, σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις σχολές, σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου.
  • Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
  • Ξεκινούν επίσης σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, οι προπονήσεις για αθλήματα που έχουν διοργανώσεις έως και τον Σεπτέμβριο, καθώς και η χρήση κολυμβητηρίων από αθλούμενους και θα ακολουθήσει σταδιακά η επανεκκίνηση πρόσθετων αθλητικών δραστηριοτήτων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους σε ό,τι αφορά τον ιό.
  • Στις 14 Μαΐου γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα -τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία- με το άνοιγμα του Τουρισμού και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων. Την ίδια μέρα γίνεται το πρώτο βήμα στο χώρο του Πολιτισμού με το άνοιγμα των μουσείων.
  • Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές, και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.
  • Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.
  • Μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.

Τέλος, μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα η κ. Πελώνη είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σύμφωνα με την κυρία Πελώνη, «η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που διαθέτει, εμβολιάζει ήδη καθημερινά πάνω από 100.000 εμβολιασμούς. Έως το τέλος του μήνα θα έχουμε ξεπεράσει ως χώρα τους 5,4 εκατ. εμβολιασμούς”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;