Εμβολιασμός στην Ελλάδα: Τέλη Μαΐου διαθέσιμα όλα τα εμβόλια στους 30-39 και 40-44
Όσα είπε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τους εμβολιασμούς των τελευταίων ηλικιακών ομάδων για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα, είπε ότι το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα ανοίξουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους ηλικίας 30-44 ετών. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής τόσο η ηλικιακή ομάδα των 30-39 όσο και η ηλικιακή ομάδα των 40-44 εμβολιάζονται αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στη συνέχεια της ενημέρωσης, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr πιθανώς θα ανοίξει εντός Ιουνίου για τις υπόλοιπες ηλιακές ομάδες. Ωστόσο, προκειμένου να ανοίξει για τις ηλικιακές ομάδες των 18-24 και των 25-29 θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η πορεία του εμβολιασμού. Από την στιγμή που θα ανοίξει, η προτεραιοποίηση θα γίνει ως εξής- πρώτα η ηλικία 25-29και στη συνέχεια θα εμβολιαστεί η ηλικιακή ομάδα των 18-24.

Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.740.000 εμβολιασμοί, ενώ περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%. Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΕ να ακυρώσει τις παραγγελίες του εμβολίου της AstraZeneca μετά τον Ιούνιο. Ωστόσο, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε  πως αυτό δεν επηρεάζει τη φετινή χρονιά, καθώς όλες οι δόσεις της AstraZeneca είτε είναι πρώτες είτε δεύτερες είναι εξασφαλισμένες για όσους και όσες θέλουν να εμβολιαστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;