Ο Ανδρέας Καραουλάνης και ο Saske δίνουν νέα πνοή σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη
"Ο Καβάφης, 158 χρόνια μετά": Δύο σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες δίνουν νέα πνοή σε κλασικά ποιήματα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη.

Ο Καβάφης, 158 χρόνια μετά

Δύο σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες δίνουν νέα πνοή σε κλασικά ποιήματα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη. Ο Ανδρέας Καραουλάνης ντύνει με εικόνα και ήχο τέσσερα ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή, σε απαγγελία του Saske.

158 και 88 χρόνια, αντίστοιχα από τη γέννηση και τον θάνατο του ποιητή, το Ίδρυμα Ωνάση καλεί έναν νέο Έλληνα ράπερ να απαγγείλει τέσσερα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη. Ο Saske απορροφάται από τους στίχους του Καβάφη, κάνοντας μια βόλτα στις σκέψεις που αποτύπωσε στο χαρτί ο ποιητής. Παράλληλα με αυτό, ο διεθνής αναγνωρισμένος animator, Ανδρέας Καραουλάνης συνοδεύει τις απαγγελίες με εικόνα και μουσική, ολοκληρώνοντας την εμπειρία. Ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με ειδίκευση στη δημιουργία animation και στην υλοποίηση καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων στο πεδίο της οπτικοακουστικής τεχνολογίας και για χρόνια πρωτοπόρος της σύνθεσης των ήχων με την εικόνα, καθηγητής οπτικών εφέ και καλλιτεχνικού βίντεο περιεχομένου με έργα του να έχουν εκτεθεί σε μουσεία στις ΗΠΑ, το Λονδίνο, τη Μόσχα, το Παρίσι, καθώς και σε πολλές γκαλερί σε όλη την Ευρώπη, δημιουργεί τέσσερα animated videos collage. Τα ποιήματα «Θυμήσου, Σώμα…», «Τα Παράθυρα», «Η Πόλις» και «Απ’ τες Εννιά —» έρχονται με νέα ορμή για να δώσουν νέα πνοή στο έργο του Καβάφη, με οδηγό τη φωνή του Έλληνα ράπερ και τα σχέδια του διεθνή αναγνωρισμένου animator.

Διαθέσιμο σήμερα, 29 Απριλίου, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1