Μητσοτάκης στη Βουλή:
Όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για το άνοιγμα της εστίασης.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, στη Βουλή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της εστίασης, το άνοιγμα της οποίας εκτιμάει ότι θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα 2021.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην εστίαση δήλωσε από το βήμα της Βουλής:

“Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα”.

Έπειτα, συμπλήρωσε αναφέροντας την εκτίμησή του για το άνοιγμα της εστίασης λέγοντας τα εξής:

“Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων”.

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έθεσε νωρίτερα το ερώτημα για το εάν από τα νέα μέτρα θα ωφεληθούν οι επιχειρήσεις στην εστίαση που απασχολούν περισσότερα από 10 άτομα προσωπικό, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού δεν υπάρχει κανένας “κόφτης”. Ειδικότερα, αφορά όλες τις επιχειρήσεις εστίαση που έχασαν το 30% του τζίρου τους και συνέχισε ως εξής:

“Επικοινωνήστε με τον κλάδο της εστίασης και δείτε πως είδαν αυτό το πρόγραμμα. Άκουσα μόνο θετικά σχόλια από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ.”

Επιπλέον, έγινε λόγος για την επιστρεπτέα προκαταβολή που όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός την έλαβαν πάνω από 65.000 επιχειρήσεις της εστίασης, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι επιχειρήσεις κάλυψαν τις ανάγκες τους από διάφορα άλλα προγράμματα στον ένα χρόνο της πανδημίας.

“Με μεγάλη ειλικρίνεια είπαμε ότι το κράτος δεν μπορεί να αναπληρώσει όλη τη ζημιά σε μια εξωγενή κρίση που δεν προκαλέσαμε, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της ύφεσης η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της μικρομεσαίας επιχείρησης”, είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, κάτι σημαντικό που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Παρασκευή (2/4), από το βήμα της Βουλής είναι ότι αν διαπιστωθούν υπερβολικοί συνωστισμοί οι περιορισμοί θα επανέλθουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;