Χαλάρωση lockdown: Επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου - Πώς θα γίνονται οι αγορές
Τι προβλέπεται για εστίαση, γυμναστήρια & κέντρα αισθητικής

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις για αγορές από τα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπονται αρκεί οι πολίτες να έχουν στείλει SMS στο 13032 και να έχουν λάβει απαντητικό μήνυμα ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού τους.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, αρχικά ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού με το κατάστημα. «Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα.

Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032», διευκρίνισε, προσθέτοντας: «Όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα».

Ο Υπουργός επισήμανε ότι «αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο» και υπενθύμισε πως το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Όπως είπε, αν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, «θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα».

-Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι στην παρούσα φάση δεν γίνεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, διότι υγειονομικώς θεωρούνται εστίες μετάδοσης, λόγω των συνθηκών άθλησης όσων τα χρησιμοποιούν.

-Για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ είπε ότι επίσης δεν δόθηκε έγκριση από την Επιτροπή στην πρόταση του Υπουργείου για να ανοίξουν από την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί το εν λόγω θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

-Σε ό,τι αφορά την εστίαση επεσήμανε πως “είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα, με χρήση των εξωτερικών χώρων”.

Για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα, με χρήση του κωδικού 6 σε sms στο 13033 ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες οπουδήποτε εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια ή εντός της Αττικής, εφόσον πρόκειται για κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Για τα κέντρα αισθητικής

«Τα κέντρα αισθητικής τηρούν τους κανόνες υγιεινής που τηρούνται από τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών και θα έπρεπε να έχουν ανοίξει και την προηγούμενη φορά που άνοιξαν τα άλλα καταστήματα, θα έπρεπε να ανοίξουν και αυτήν την φορά, ωστόσο η επιτροπή είχε αντίθετη άποψη», είπε ο κ. Γεωργιάδης και δήλωσε ότι διαφωνεί με αυτή την απόφαση.

«Γιατροί, με το πρόσχημα των επεμβάσεων, “κλέβουν” πελάτες από τα κέντρα αισθητικής, που αντιμετωπίζουν τώρα αθέμιτο ανταγωνισμό. Υπάρχει πληθώρα καταγγελιών από τα κέντρα αισθητικής και προσωπικά θεωρώ ότι δικαίως διαμαρτύρονται», δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Ας πει η επιτροπή ότι απαγορεύονται τέτοιες πράξεις και από τα ιατρεία και από τους δερματολόγους, να πει ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται το laser στα ιατρεία και όχι στα κέντρα αισθητικής όπου γίνεται και παρουσία ιατρού. Θα προτιμούσα να απαγορευτούν παντού».

Επιπλέον, την ανάγκη τήρησης των μέτρων από Δευτέρα όπου και θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο υπογράμμισε από την πλευρά του γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε 2ο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση», διευκρίνισε ο κ. Σταμπουλίδης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο όταν μετακινούνται για αγορές.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;