Lockdown: Ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο - Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις
Lockdown: Όσα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά από μία πολύωρη συζήτηση των ειδικών λοιμωξιολόγων η καθιερωμένη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ορισμένα νέα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία αρχίζουν να ανοίγουν σταδιακά ορισμένες δραστηριότητες.

Ανοίγει το λιανεμπόριο

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου σε όλη την επικράτεια συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης

Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν με τη μέθοδο του προκαθορισμένου ραντεβού, με τους καταναλωτές να στέλνουν κενό SMS στο 13032, έχοντας περιθώριο τριών ωρών να ολοκληρώσουν τις αγορές τους. Έτσι, οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους είτε με click away είτε με click inside, ενώ επιτρέπεται η είσοδος ενός πελάτη ανά 20 τετραγωνικά. Ακόμη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς στις αγορές δεν θα υπάρχουν χιλιομετρικοί περιορισμοί.

Τέλος, από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου εξαιρούνται τα πολυκαταστήματα, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.

Τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις

Ακόμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από το ερχόμενο Σάββατο 3 Απριλίου θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός νομού. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η μετάβαση με Ι.Χ. ή άλλο μέσο με την αποστολή του κωδικού 6 για σωματική άσκηση.

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε για την επόμενη εβδομάδα τα εξής:

  • Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η επανεξέταση της λειτουργίας των σχολείων
  • Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επανεξέταση καταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Βασικός γνώμονας σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς είναι η προσωπική ευθύνη, ενώ επεσήμανε πως τα νέα μέτρα ισχύουν με δεδομένο όμως τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1