Rapid tests: Για ποιους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτικό και για ποιους όχι;
Από τις αρχές Απριλίου θα είναι διαθέσιμα τα rapid tests στα φαρμακεία.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στα rapid tests και στο αν η χρήση τους θα είναι υποχρεωτική ή προαιρετική για τον πληθυσμό.

Όπως διευκρίνισε στη χθεσινή ενημέρωση ο κ. Κοντοζαμάνης, προαιρετική θα είναι η χρήση του self test για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Ωστόσο, υποχρεωτική θα είναι η χρήση του από συγκεκριμένους κλάδους. Μεταξύ αυτών των κλάδων είναι οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, επιχειρήσεις, εστίαση, τουρισμό και δικαστήρια.

Επίσης, υποχρεωτικό θα είναι το εβδομαδιαίο τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Όπως υπογράμμισε:

“Για όλες τις λοιπές δραστηριότητες δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση του αυτοδιαγνωστικού τεστ παρά μόνο η οικειοθελής χρήση και δήλωση του από τον αυτοεξεταζόμενο πολίτη.”

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ο πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα με δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή, ενώ η δήλωσή του θα γίνεται στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr.

Επισημαίνεται ακόμη, ότι, η κατοχύρωση δικαιωμάτων (όπως πχ. απουσία από το σχολείο ή την εργασία) κατοχυρώνεται πλήρως από το δεύτερο τεστ επαλήθευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση των οικιακών ατομικών τεστ θα ξεκινήσει από τα φαρμακεία αρχές Απριλίου και για διάστημα δύο μηνών. Εξετάζεται δε, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού στα φαρμακεία, να δίνεται κατά προτεραιότητα στα άτομα έως 67 ετών. Kάθε πολίτης θα δικαιούται ένα δωρεάν τεστ ανά εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
FT
2 - 1
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
ΤΕΛ
56 - 61
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;