5 τρόποι για να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου μέσα στο lockdown
Οι ώρες που περνάμε μέσα στο σπίτι εν μέσω lockdown είναι πάρα πολλές. Πώς θα καταφέρουμε, όμως, να τις γεμίσουμε;

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα συνεχόμενα lockdown μας έχουν κάνει να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι. Στην αρχή, καθώς ήταν και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, βρίσκαμε συνεχώς νέα πράγματα να κάνουμε για να γεμίσουν την ημέρα μας και το κλείσιμο στο σπίτι να γίνει εποικοδομητικό. Πλέον, ένα χρόνο μετά, και λόγο της κακής μας διάθεσης, δε θέλουμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα. Τι μπορούμε, όμως, να κάνουμε για να γεμίσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο μέσα στο lockdown;

1. Άθληση στη φύση

Τώρα, που σιγά σιγά και ο καιρός γίνεται καλύτερος και έχουν ανοίξει πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι, μπορείς να βγεις από το σπίτι και να απολαύσεις τη γυμναστική σου στην ύπαιθρο. Πάρε το στρωματάκι γυμναστικής, βάλε τα αθλητικά σου και πήγαινε στο πιο κοντινό πάρκο για να γυμναστής. Το να περάσουμε λίγο χρόνο έξω από το σπίτι και κοντά στη φύση είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε.

2. Ξεκίνα να μαθαίνεις μία ξένη γλώσσα

Αν είσαι από αυτούς που στην πρώτη καραντίνα πέρναγαν τον χρόνο τους διαβάζοντας βιβλία, ακούγοντας μουσική και βλέποντας ταινίες και σειρές, τότε, τώρα είναι η ευκαιρία σου να κάνεις κάτι πιο εποικοδομητικό με τον ελεύθερό σου χρόνο. Μπορείς να μάθεις μία ξένη γλώσσα είτε μόνο σου μέσα από διάφορες εφαρμογές επιμόρφωσης, είτε να γραφτείς σε κάποιο φροντιστήριο της γειτονιάς σου. Έτσι και αλλιώς, όλα τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά.

3. Απομακρύνσου για λίγο από τα social και το διαδίκτυο

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε καταφέρει να κάνουμε το κινητό και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο μία συνήθεια που δύσκολα θα μπορέσουμε να σταματήσουμε. Από πριν τον κορωνοϊό υπήρχε πρόβλημα με αυτό, φαντάσου τι έχει να γίνει μετά που όλη την ημέρα, πλέον, την περνάμε μπροστά από μία οθόνη. Οπότε, καλό είναι μέσα στην ημέρα σου να κλείσεις όλες τις οθόνες και να συζητήσεις είτε με τη σχέση σου, είτε με τους γονείς σου, είτε με όποιον έχεις κοντά σου. Θα δεις ότι θα σε βοηθήσει και να αποφορτιστείς από το άγχος που σε γεμίζουν οι καταιγιστικές ειδήσεις και τα νέα που μαθαίνεις μέσα από το διαδίκτυο. Ξεκίνα σιγά σιγά και όσο μπορείς ελάττωσε την ώρα που βρίσκεσαι μπροστά από διάφορες οθόνες.

4. Θυμάσαι εκείνο το χόμπι που είχες ξεκινήσει στην πρώτη καραντίνα; Ξεκίνησέ το πάλι

Αυτό το χόμπι που είχες ξεκινήσει στην πρώτη καραντίνα γιατί έβλεπες τους πάντες να κάνουν κάτι, ενώ, εσύ, απλά καθόσουν ξαπλωμένος. Εκείνο που μετά την δεύτερη εβδομάδα το είχες παρατήσει γιατί δεν σε ενδιέφερε και τόσο. Τώρα, είναι η ευκαιρία να το αρχίσεις και πάλι. Βρες, πλέον, έναν πιο ευφάνταστο τρόπο για να ασχοληθείς μαζί του. Επίσης, μπορείς να το ξεκινήσεις με κάποιον φίλο σου, οπότε, θα έχεις και έναν λόγο παραπάνω για να μην το παρατήσεις και πάλι.

5. Ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με πράγματα που αναβάλεις συνεχώς

Από ταινίες και σειρές που έχεις παρατήσει στη μέση, μέχρι εκείνο το βιβλίο στην βιβλιοθήκη σου που έχεις αφήσει δέκα σελίδες πριν το τέλος. Βέβαια, μπορείς να κάνεις και πιο σημαντικά πράγματα που να έχουν σχέση με τη σχέση σου ή τη δουλειά σου. Γενικότερα, η περίοδος αυτή είναι μία περίοδος αποφάσεων και να βάλεις σε ένα πρόγραμμα τη ζωή σου. Έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο και μπορείς να σκεφτείς, αλλά και να ολοκληρώσεις πράγματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1