Ώρα της Γης: Σήμερα κλείνουμε για μία ώρα τα φώτα για χάρη του πλανήτη
Απόψε στις 20:30 κλείνουμε όλοι τα φώτα και ενώνουμε τις φωνές μας για την Ώρα της Γης.

Η “Ώρα της Γης” (“Earth Hour”) είναι μία ετήσια εκδήλωση που καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου.

H “Ώρα της Γης” γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Το 2021, η «Ώρα της Γης» θα λάβει χώρα από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. της 27ης Μαρτίου.

Στη σημαντική πρωτοβουλία που έχει καθιερώσει η WWF, θα συμμετάσχουν φέτος η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί δήμοι ανά τη χώρα.

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης θα συμμετάσχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο θα σβήσουν, συμβολικά, από τις 20:30 έως τις 21:30.

Το WWF υπογραμμίζει, καλώντας όλους να συμμετέχουν και φέτος, καθώς το 2021 αποτελεί έτος σημαντικών περιβαλλοντικών προκλήσεων αλλά και αποφάσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές.”

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Οργάνωση:

“Το Σάββατο, την Ώρα της γης, έχουμε ετοιμάσει για εσένα μια πολύ ωραία έκπληξη! Στις 20:30 σβήσε τα φώτα, μπες και παρακολούθησε την μεγάλη μουσική γιορτή που σε περιμένει στον ιστότοπο.

Οι ONIRAMA, έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό unplugged μουσικό πρόγραμμα, και σβήνοντας τα φώτα τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια νέα αρχή. Οι Picos Apicos & The Pina Coladas επιλέγουν δύο επιτυχίες τους και τραγουδούν, υπό συνθήκες καραντίνας, αποκλειστικά για την Ώρα της Γης. Η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη ενισχύουν την πρωτοβουλία με δύο ανέκδοτα τραγούδια τους.”

Ο Δήμος Αθηναίων συντονίζεται με την «Ώρα της Γης», στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Από τις 20:30 έως τις 21:30 συσκοτίζεται ο Λόφος του Λυκαβηττού, ενώ θα σβήσουν τα φώτα και στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Επίσης ο Δήμος καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1