Η κινηματογραφική κραυγή αγωνίας για το περιβάλλον μέσα από τέσσερις ταινίες
Ταινίες που έχουν ως σκοπό να βάλουν τους θεατές σε σκέψεις γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον και τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό λαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερη έκταση, ενώ πολλοί νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να ασχοληθούν ενεργά με την αντιμετώπισή τους.

Άλλωστε η αντιμετώπιση καίριων περιβαλλοντικών προβλημάτων περιλαμβάνεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., κάτι που πυροδοτεί πολλές συζητήσεις και δράσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων τόσο σε τοπικό όσο και σε κατ’ επέκταση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, ζούμε σε μία περίοδο, που αφενός το περιβάλλον έχει υποστεί πολλές και μεγάλου βεληνεκούς ζημιές και αφετέρου ενθαρρύνεται πιο πολύ από ποτέ ο διάλογος και η δράση γύρω από ανάλογα ζητήματα.

Φυσικά, ο κινηματογράφος όντας η έβδομη τέχνη, δε θα μπορούσε να μη θίξει μέσω της δικής τους σκοπιάς περιβαλλοντικά θέματα, θέλοντας να ενημερώσει, και παράλληλα να ταρακουνήσει το κοινό.

Ακολουθούν, λοιπόν, μερικές από τις πιο αξιόλογες κινηματογραφικές προσπάθειες, οι οποίες ασχολήθηκαν με τα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα.

1. Okja

Υπόθεση: Ένα μικρό κορίτσι, η Mija αγωνίζεται να εμποδίσει μια παντοδύναμη πολυεθνική εταιρεία να απαγάγει τον καλύτερό της φίλο, ένα γιγαντόσωμο πλάσμα, που ακούει στο όνομα Okja και θυμίζει πολύ γουρουνάκι.

Από τον βραβευμένο με Όσκαρ για την ταινία “Παράσιτα” Bong Joon Ho.

2. Erin Brockovich

Υπόθεση: Η Έριν Μπρόκοβιτς, δις διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο, προσλαμβάνεται ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, ανακαλύπτει τυχαία μια υπόθεση μολυσμένου ύδατος και δίνεται με πάθος σ’ αυτήν, παρόλο που δεν διαθέτει τα τυπικά νομικά προσόντα.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας βρίσκεται η Julia Roberts, η οποία κέρδισε μάλιστα Όσκαρ καλύτερης γυναίκας ηθοποιού.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

3. China Syndrome

Υπόθεση: Μια τηλερεπόρτερ κι ο οπερατέρ της εκπομπής γίνονται μάρτυρες ενός ατυχήματος σε πυρηνικό εργοστάσιο. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια για τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις μεγάλες εταιρίες, την τηλεόραση και το κατεστημένο.

4. The Day After Tomorrow

Υπόθεση: O κλιματολόγος Τζακ Χολ μάταια προειδοποιεί το Λευκό Οίκο ότι μια σειρά ακραίες κλιματολογικές αλλαγές μπορεί να επιφέρουν μια νέα εποχή παγετώνων. Όταν η Νέα Υόρκη σκεπάζεται από πάγους, θα προσπαθήσει να φτάσει μέχρι εκεί για να σώσει το γιο του, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στη βιβλιοθήκη του Μανχάταν. Εντυπωσιακή ταινία καταστροφής με οικολογικές και πολιτικές αναφορές, όπως και ρεαλιστική δραματική ατμόσφαιρα στις σκηνές των ακραίων καιρικών φαινομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;