Lockdown: Τι αλλάζει - Τι εξετάζεται για κομμωτήρια, λιανεμπόριο, απαγόρευση κυκλοφορίας
Lockdown: Οι δύο κομβικές ημερομηνίες για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Αύριο, Τετάρτη (17/3), αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, με σκοπό την αναθεώρηση των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού και το lockdown.

Μέχρι στιγμής εξετάζονται σενάρια με σκοπό την επανεκκίνηση της αγοράς και την χαλάρωση του lockdown σε δυο φάσεις: Η πρώτη φάση θα είναι στις 22 Μαρτίου και η δεύτερη φάση στις 29 του μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σενάριο που επικρατεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, τα οποία θα λειτουργούν με αυστηρά μέτρα και μόνο με ραντεβού.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, συζητάται ότι αυτό μπορεί να ανοίξει σε δεύτερη φάση και πιο συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου.

 Ωστόσο, το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει επίσης με αυστηρά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καταστήματα θα ανοίξουν με ραντεβού, αρχικά με click away και στη συνέχεια, με click inside. Επίσης, θα ανοίξουν με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο εσωτερικό, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε χώρου.

Συζητείται, επίσης, να υπάρχει ένα χιλιομετρικό περίγραμμα μέσα στο οποίο θα μπορούν να ψωνίζουν οι καταναλωτές.

Όσον αφορά τα σχολεία και την εστίαση, μάλλον το άνοιγμά του μετατίθεται για τον Απρίλιο.

Lockdown: Τι ενδέχεται να αλλάξει στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο αλλαγής των μέτρων που εξετάζεται είναι η αλλαγή της ώρας, κατά την οποία ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Πιο συγκεκριμένα, έχει τεθεί επί τάπητος να μετατεθεί στις 21:00 (έως τις 05:00), όπως γίνεται τις καθημερινές.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα ισχύει από τις 18:00, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη που η απαγόρευση ξεκινά στις 19:00.

Ακόμη, υπό συζήτηση βρίσκεται η κατάργηση της μετακίνησης με τον κωδικό 6 στο 13033 από δήμο σε δήμο με ΙΧ στα δυο χιλιόμετρα. Η Επιτροπή θα συζητήσει το ενδεχόμενο να αρθεί η συγκεκριμένη απαγόρευση, ώστε οι πολίτες να μπορούν τόσο με το αυτοκίνητό τους όσο και με τα πόδια να μετακινηθούν χωρίς χιλιομετρικό «κόφτη» σε όποια απόσταση θέλουν ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;