3 λάθη που σαμποτάρουν την παραγωγικότητά σου
Βγάλε αυτές τις συνήθειες από τη ζωή σου και δες την παραγωγικότητά σου να αυξάνεται!

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας αναλαμβάνουμε πολλές και διαφορετικές ευθύνες, τις οποίες, φυσικά, πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Ωστόσο, πολλές φορές αγχωνόμαστε, επειδή δεν καταφέρνουμε να ανταπεξέλθουμε σε όλα όσα έχουμε αναλάβει στο πλαίσιο μία μόνο ημέρας.

Πολλές φορές, λοιπόν, νιώθουμε ότι μία ημέρα δεν είναι αρκετή. Και ίσως να μην είναι, αν δεν ξέρεις να διαχειριστείς σωστά το χρόνο σου, ώστε η παραγωγικότητά σου να “χτυπάει” κόκκινο. Τι είναι, όμως, αυτό που “σκοτώνει” και “ρουφάει” όλη την παραγωγικότητά σου, αν και εσύ σηκώνεσαι κάθε μέρα με διάθεση να εκμεταλλευτείς στο έπακρον την ημέρα και να φέρεις εις πέρας όλες τις δουλειές που θα σου αναθέσουν;

Ας δούμε μερικά λάθη που (μάλλον) κάνεις και “σκοτώνουν” την παραγωγικότητά σου.

1. Λες μονίμως “Ναι”

Πολλές φορές φοβάσαι ότι αν πεις όχι, όταν οι άλλοι σε ρωτήσουν αν μπορείς να αναλάβεις ένα project ή μία δουλειά είτε είναι απλή είτε πιο σύνθετη, γιατί πιστεύεις ότι θα γίνεις ο κακός της υπόθεσης. Έτσι, καταλήγεις να λες μονίμως “ναι”, με αποτέλεσμα να “φορτώνεσαι” υπερβολικά μεγάλο όγκο εργασίας, τον  οποίο δε μπορείς να φέρεις εις πέρας. Αυτός είναι ένας από τους πιο εύκολους (και συνηθισμένους) τρόπους για να καταστρέψεις την παραγωγικότητά σου. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις πως μερικές φορές, προκειμένου να βγάλεις σωστά και στην ώρα σου τη δουλειά σου, χρειάζεται να πεις όχι σε κάποια πράγματα.

2. Προσπαθείς διαρκώς για το τέλειο

Όλοι θέλουμε το καλύτερο, το ιδανικό, το τέλειοΩστόσο, υπάρχει μία διαφορά μεταξύ του τέλειου και της άσκοπης μανίας που έχουμε για αυτό. Αν έχεις παρατηρήσει, λοιπόν, πως ό,τι και να κάνεις ποτέ δε φαντάζει κάτι τέλειο, άρτιο και ολοκληρωμένο, με αποτέλεσμα να τρως πολλή ώρα σε αυτό χωρίς να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στην ώρα που πρέπει, καλό θα ήταν να αλλάξεις τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, γιατί απορροφάς πολλή ενέργεια σε κάτι που θα μπορούσε να γίνει πιο σύντομα και το αποτέλεσμα να είναι εξίσου καλό.

3. Αναποφασιστικότητα

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητο να “ζυγίσεις” τα θετικά και τα αρνητικά μίας κατάστασης και να λάβεις μία απόφαση. Φυσικά, ειδικά αν πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, θα πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά, αλλά και πάλι υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στη σκέψη και την… υπερβολική σκέψη! Τι εννοούμε; Εννοούμε ότι αν εσύ σπαταλάς υπερβολικά πολύ χρόνο σκεπτόμενος πράγματα που ενδεχομένως δε χρειάζεται, χάνεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Για παράδειγμα, αν θέλεις να ξεκινήσεις μία εργασία και σπαταλάς πολύ χρόνο στο στυλό ή τα τετράδια που θα χρησιμοποιήσεις για να κρατήσεις τις σημειώσεις σου, τότε πρέπει να “κόψεις” αυτή τη συνήθεια και να απλοποιήσεις τον τρόπο με τον οποίο παίρνεις τις αποφάσεις σου. ”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;