Τηλεργασία: Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι όταν δουλεύουμε από το σπίτι
Μπορεί η τηλεργασία στην αρχή να σου φαινόταν αρκετά βολική και διασκεδαστική, όμως, τώρα, μπορείς να καταλάβεις ότι έχει πολλές δυσκολίες.

Η τηλεργασία έχει μπει στη ζωή μας με τη πανδημία του κορωνοϊού και αυτό το δεύτερο lockdown και από ότι φαίνεται έχει έρθει για να μείνει για κάποιο διάστημα ακόμα. Η εργασία εξ αποστάσεως, όπως αλλιώς χαρακτηρίζεται, είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό, όμως, στην Ελλάδα είναι πρώτη φορά που ερχόμαστε σε επαφή με αυτή σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Για τους περισσότερους, η τηλεργασία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δουλεύει κανείς. Θεωρούν πως η παραμονή και η δουλειά στο σπίτι είναι κάτι απλό που σε βγάζει από περιττές μετακινήσεις και σου γλιτώνει αρκετό χρόνο. Η πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική…

Τώρα, που οι περισσότεροι έχουν δει πώς είναι το να δουλεύεις από το σπίτι μπορούν να ταυτιστούν με τα παρακάτω προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις σίγουρα στην τηλεργασία!

1. Τεχνικά προβλήματα

Ας ξεκινήσουμε από τα τεχνικά πρόβλημα, που μερικές φορές δεν περνάνε από το χέρι σου!

Η τηλεργασία θα σε κάνει να περνάς ώρες πάνω από έναν υπολογιστή ή ένα λάπτοπ, το οποίο, μάλλον, θα έχεις να αλλάξεις αρκετό καιρό. Το είχες στο σπίτι για να βλέπεις καμία ταινία και να χαζεύεις τα Σαββατοκύριακα, αλλά τώρα έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο της καθημερινότητάς σου που σε δυσκολεύει αρκετά. Κάτι η ταχύτητά του, κάτι ότι κολλάει, κάτι ότι θέλει, μάλλον, αλλαγή…

Από την άλλη πάλι υπάρχει η περίπτωση του να κοπεί το ρεύμα ή το ίντερνετ. Υπάρχουν αρκετές περιοχές της Αθήνας που η τάση του ρεύματος αλλάζει συνεχώς και, όταν υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα, το ρεύμα τείνει να διακόπτεται για κάποιο χρονικό πλαίσιο. Έτσι, εσύ μένεις να κοιτάς ένα λάπτοπ και να περιμένεις να έρθει και πάλι το ρεύμα!

2. Η επικοινωνία

Πάνε οι χαβαλέδες στη δουλειά με τους συναδέλφους, πάνε τα διαλείμματα για καφέ και τσιγάρο, πάνε τα meeting από κοντά. Όλα αυτά σε τόνωναν και σε έκαναν να χαίρεσαι και λίγο που πας στη δουλειά.

Οι άνθρωποι εξ ορισμού είμαστε κοινωνικά όντα και αυτός ο εγκλεισμός και αποκλεισμός στους τέσσερις τείχους ενός δωματίου δε σου κάνει και πολύ καλό. Μάλιστα, οι πιο εξωστρεφείς από εμάς, το βρίσκουμε αρκετά δύσκολο το να καθόμαστε όλη μέρα μπροστά σε ένα λάπτοπ.

3. Ωράριο

Και ενώ η τηλεργασία έχει αναδειχθεί ως ένα μεγάλο και χρήσιμο εργαλείο για να συνεχίσεις τη δουλειά σου από το σπίτι και να δουλεύουν κανονικά αρκετές επιχειρήσεις, έχει ένα μεγάλο αρνητικό για τον εργαζόμενο. Δεν υπάρχει ωράριο…

Πολλές φορές χάνεις την αίσθηση του χρόνου και δουλεύεις πολύ παραπάνω από ότι θα έπρεπε. Το τηλέφωνό σου χτυπάει όλη μέρα για θέματα της δουλειάς και δεν υπάρχει αυτό το οριστικό τέλος που υπάρχει όταν φεύγεις από το κτίριο, την υπηρεσία, το μέρος που εργάζεσαι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;