To
Πολλές φορές αρκεί να δεχτείς μια δουλειά που σου εξασφαλίζει τη ζωή που πραγματικά θες.

Ζούμε σε μία εποχή όπου όλα αλλάζουν εξαιρετικά γρήγορα. Οι ρυθμοί ζωής είναι πλέον ταχύτατοι και ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

O ίδιος ο Mark Zuckerberg έχει εκφράσει πολλές φορές τη θέση “move fast and break things”, την ώρα που ο Elon Musk μιλά συνεχώς για την αξία της ασταμάτητης εργασίας για κάποιον που θέλει να πετύχει σε μία άνευ προηγουμένου απαιτητική αγορά.

Κάθε νέος άνθρωπος προσπαθεί να αποκτήσει όλο και περισσότερα skills, ώστε να ξεχωρίσει ανάμεσα στον ανταγωνισμό και να διεκδικήσει την καριέρα που ονειρεύεται.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που αγαπά πραγματικά τη δουλειά του. Πρόκειται για μία εξαιρετικά τυχερή κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι έχουν καταφέρει να βιοπορίζονται από αυτό με το οποίο έχουν πραγματικό πάθος.

Είναι άλλωστε γνωστή η έκφραση “Αν κάνεις αυτό που αγαπάς επάγγελμα δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μία μέρα στη ζωή σου”.

Δυστυχώς, το παραπάνω δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. 

Τι είναι το hustle porn

Σε αντίθεση με τους Musk και Zuckerberg, ο ιδρυτής του Reddit και γνωστός επενδυτής, Alexis Ohanian, έχει αναφερθεί στο “hustle porn” και στον τοξικό τρόπο ζωής όπου οδηγούνται τα άτομα που πιέζουν τον εαυτό τους σε μία καριέρα που κατά βάθος δεν είναι αυτό που επιζητούν.

Ο όρος “hustle porn” περιγράφει την καθημερινή προβολή του πόσο σκληρά δουλεύεις και πόσο απασχολημένος είσαι με μία δουλειά που λατρεύεις στα social media.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και τα θέλω του ατόμου, ενώ οδηγεί σε υπερβολικό άγχος και πίεση επιβαρύνοντας την ψυχική υγεία. 

Όπως είπαμε και πριν, κάποιοι αγαπούν αυτό που κάνουν και δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους κάνοντας κάτι άλλο. Δεν συμβαίνει όμως σε όλους και δεν χρειάζεται!

Μπορεί να μην αγαπάς τη δουλειά σου και να είσαι πραγματικά εντάξει. Αρκεί να βρεις μία δουλειά που να μπορεί να στηρίξει οικονομικά έναν τρόπο ζωής που σε κάνει ευτυχισμένο.

Βρες ποιο είναι το πάθος σου και απλά κάνε μία δουλειά που μπορεί να το υποστηρίξει.

Έχεις ένα χόμπι;

Σου αρέσει να ταξιδεύεις;

Θέλεις να βοηθάς τους γύρω σου;

Ίσως σε κάτι από αυτά κρύβεται η πραγματική ευτυχία και τελικά η “ολοκλήρωσή” σου ως προσωπικότητα.

Σε πράγματα που δεν χωρούν σε μία αυστηρά δομημένη καριέρα ή σε πολλά χρήματα.

Ίσως σου αρκούν εκείνα που θα σου δώσουν την ελευθερία να κάνεις αυτό που σε κάνει να ξυπνάς ευτυχισμένος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1