10 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που θα σε προβληματίσουν
Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον!

Η έξαρση του κορωνοϊού και των μεταλλάξεών του μας έχει αναγκάσει να μείνουμε πολλές ώρες στο σπίτι, αφού το lockdown καλά κρατεί με πολλές περιοχές να παραμένουν ή να μπαίνουν από αύριο, Σάββατο (13/3) στο “βαθύ κόκκινο”, όπου τα μέτρα είναι πιο αυστηρά.

Βέβαια, το lockdown έχει κρατήσει αρκετά παραπάνω καιρό από ότι περιμέναμε και ίσως έχεις τελειώσει όλες τις σειρές και τις ταινίες που ήθελες να δεις. Ακόμη, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχεις βαρεθεί όλο τα ίδια και τα ίδια και να θέλεις κάτι άλλο.

Μία ιδέα, λοιπόν, είναι να δεις ταινίες μικρού μήκους. Οι ταινίες μικρού μήκους έχουν μικρή διάρκεια, συνήθως λιγότερα και από 20 λεπτά, ενώ πολλές φορές μέσα στα λίγα λεπτά συμπυκνώνουν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα θίγοντας καίρια ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Και αν νομίζεις πως υπάρχουν μόνο ξένες ταινίες μικρού μήκους, τότε κάνεις μεγάλο λάθος, αφού η αλήθεια είναι πως η ελληνική εγχώρια παραγωγή έχει να επιδείξει πολύ καλό υλικό.

Ας δούμε μερικές επιλογές που βρήκαμε για σένα!

1. ΣΟΣΙΑΛ

Υπόθεση:  Έχεις βρει τον εαυτό σου; Ή προσπαθείς να τον βρεις; Η ταινία ΣΟΣΙΑΛ εξιστορεί την ζωή μιας νέας κοπέλας ή οποια έμαθε να ζει μέσα από τις εμπειρίες της.

2. Χειμερία Νάρκη

Υπόθεση: Η Ελευθερία είναι φοιτήτρια ψυχολογίας, η οποία εργάζεται σε υπηρεσία είσπραξης οφειλών. Λόγω των δεοντολογικών της ορίων, αντιμετωπίζει τη δυνατότητα να απολυθεί.

3. Anchorwoman

Υπόθεση:  Μία φιλόδοξη δημοσιογράφος ακολουθεί μια σκοτεινή πορεία προς την επιτυχία. Άγνωστη σε αυτήν, αυτό το μονοπάτι την οδηγεί σε μια ζωή που αλλάζει και έρχεται σε αντιπαράθεση με τη γιαγιά της. Το Anchorwoman, διερευνά το σύστημα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πώς επηρεάζει τη ζωή μας. Αυτή η εξερεύνηση παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια αυτών των δύο γυναικών, οι οποίες έχουν υπηρετήσει και καλλιεργήσει το σύστημα.

4. “ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ”, βασισμένο στο θεατρικό έργο ARIZONA του JUAN CARLOS RUBIO.

Υπόθεση: Με αφορμή ένα καινούργιο νόμο που επιτρέπει την οπλοφορία και την αυτοδικία, δυο αδέλφια αποφασίζουν να προστατέψουν τη γη που κληρονόμησαν με κάθε κόστος. Η διαφορά όμως στο τρόπο σκέψη τους τους φέρνει σύντομα τον έναν απέναντι στον άλλον.

5. Παρεμπιπτόντως

Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενός εορταστικού δείπνου, η Ελπίδα απαντά σε μια τηλεφωνική έρευνα. Παρασυρμένη απ’ την κουβέντα, θα οδηγηθεί στην αποκάλυψη, ενός καλά κρυμμένου μυστικού.

6.ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ

Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον παππού του στην απομακρυσμένη Βουρβουρού, ο 6χρονος Μάρκος βιώνει κάποιες από τις σημαντικότερες φάσεις της ζωής.

7. As you sleeps the world empties

Υπόθεση: Μία επιδημία έχει πλήξει τον κόσμο. Οι άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη της γης κοιμούνται και κανείς δε γνωρίζει πότε θα ξυπνήσουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν έχουν μολυνθεί. Ανάμεσά τους και ένα αγόρι που ερωτεύτηκε ένα κορίτσι ακριβώς πριν το ξέσπασμα της επιδημίας και το οποίο, με μια παλιά κάμερα προσπαθεί να αποτυπώσει όση ομορφιά έχει απομείνει, ώστε να την δει το κορίτσια, όταν ξυπνήσει.

Η συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους είναι του Βασίλη Κεκάτου, ο οποίος το 2019, βραβεύθηκε με Χρυσό Φοίνικα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών για την ελληνογαλλική ταινία μικρού μήκους Η απόσταση ανάμεσα σε εμάς και τον ουρανό, την οποία σκηνοθέτησε και συνέγραψε.

8. “ΘΕΑΤΉΣ”, βασισμένο στο θεατρικό μονόλογο MAKING MOVIES του ΓΙΏΡΓΟΥ ΗΛΙΌΠΟΥΛΟΥ.

Υπόθεση: Ο Θάνος έχει αποκοπεί από κάθε συναίσθημα και παρακολουθεί τη ζωή του σαν ταινία. Από την απόσταση ασφαλείας της θέσης του θεατή επιλέγει τα πλάνα και τους ανθρώπους που θα μοντάρουν την καθημερινότητά του. Με μεγαλύτερο του φόβο ότι μπορεί να νιώσει κάτι.

9. Touch Me

Υπόθεση:  Σε ένα μακρινό μέλλον, όπου το νερό και ο αέρας είναι μολυσμένα και οι άνθρωποι απαγορεύεται να αγγίζονται, ένα κορίτσι και ένα αγόρι αποφασίζουν να πάνε σε μια παραλία. Η συνθήκη απαγορεύει δια ροπάλου την επαφή κι έτσι, οι πρωταγωνιστές του φιλμ, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, παρά να τηρήσουν τα ενδεδειγμένα, σ’ ένα περιβάλλον που θυμίζει αυγουστιάτικο καύσωνα, ενώ τη μεγάλη τους ανάγκη για άγγιγμα, σφραγίζει ο εκκωφαντικός ήχος των τζιτζικιών.

10. Casus Belli

Υπόθεση:  Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, ηλικιών, τάξεων και εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη σειρά.
Όμως στο τέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;