Όσα συζήτησε live ο Elon Musk στο Clubhouse
O Elon Musk μίλησε live στην εφαρμογή Clubhouse, ένα audio-only social media app

Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με μία περιουσία που ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια, ενώ αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες αυτή τη στιγμή.

Εκτός των παραπάνω, ο Elon Musk είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που ξέρουν να χειρίζονται το Internet με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε του post να γίνεται viral.

Ανακοίνωσε, λοιπόν, στον λογαριασμό του στο Twitter ότι θα είναι live στην εφαρμογή Clubhouse,  ένα audio-only social media app για το οποίο έχουμε γράψει εδώ.

Ήταν η πρώτη φορά που ο γνωστός επιχειρηματίας μπήκε στη διαδικασία να μιλήσει προσωπικά με εκείνους που μπόρεσαν να μπουν στο live streaming.

5.000 άτομα ήταν το όριο ατόμων που κατάφερε να μιλήσει με τον Musk.

Ρωτήθηκε για το κατά πόσο πιστεύει στους εξωγήινους, όπου απάντησε ότι δεν έχουμε καμία απόδειξη έως σήμερα για την ύπαρξη εξωγήινων, όμως, οι πιθανότητες να υπάρχει ζωή έξω από τη Γη είναι σίγουρα μεγάλες.

Μίλησε επίσης για τα memes, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “όποιος ξέρει να χειρίζεται τα memes μπορεί να ελέγξει τον κόσμο”.

Σύμφωνα με τον Musk, τα memes αποτελούν έναν ιδιαίτερο τρόπο επικοινωνίας, καθώς, σε αντίθεση με μία εικόνα που είναι 1000 λέξεις, εκείνα μπορεί είναι 10.000 διότι μπορούν να δώσουν πολλές σημαντικές πληροφορίες.

Ο επιχειρηματίας μίλησε για την εκπαίδευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά πλέον μορφώνονται κυρίως online, ενώ ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης-πληροφόρησης τους βρίσκεται σε πλατφόρμες, όπως το YouTube ή το Reddit.

Σύμφωνα με τον Musk, “είμαστε προγραμματισμένοι να ξεχνάμε πράγματα που δεν έχουν σημασία”.

Επομένως, στα παιδιά θα πρέπει να δίνονται εργαλεία εκμάθησης που θα δείχνουν ξεκάθαρα τη χρησιμότητά τους και όχι απλές αναφορές ότι πρέπει να γνωρίζουν πράγματα σε γενική μορφή.

Φυσικά, ο Musk αναφέρθηκε στα κρυπτονομίσματα και κυρίως στο Dogecoin για το οποίο έκανε ένα Tweet πριν από μερικές εβδομάδες. Αμέσως, η αξία του Dogecoin εκτοξεύτηκε.

Ο Musk εδώ επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν περισσότερο χιουμοριστική, οπότε κάλεσε όσους είχαν σκοπό να επενδύσουν χρήματα με σκοπό να τα πολλαπλασιάσουν άμεσα να το σκεφτούν ξανά.

Αναφέρθηκε και στο bitcoin λέγοντας ότι ο ίδιος άργησε να το υποστηρίξει αλλά πλέον δηλώνει ξεκάθαρος υποστηρικτής, καθώς το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του οικονομικού κόσμου.

Ο Musk μίλησε και για τα εμβόλια για τα οποία φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς, όπως είπε, θα υπάρξει μία “χιονοστιβάδα” εμβολίων και όλο αυτό που ζούμε θα τελειώσει φέτος.

Ο Musk αναφέρθηκε και στην τεχνητή νοημοσύνη, με αφορμή μία δημοσίευση του για Neurolink, διευκρινίζοντας, όμως, ότι η Tesla έχει μία από τις καλύτερες ομάδες στο κομμάτι του ΑΙ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην Silicon Valley στην οποία βρέθηκε αρκετά νωρίς. “Έβλεπα το Ίντερνετ να χτίζεται μπροστά μου και ήθελα να είμαι μέρος αυτού”.

Τότε ο Musk ξεκίνησε να γράφει κώδικα φτιάχνοντας τους πρώτους χάρτες στο Internet. Μπορούσε, όμως, όπως θυμάται, να γράφει κώδικα το βράδυ μόνο, καθώς το πρωί το site έπρεπε να χρησιμοποιεί τον server, ώστε να είναι live.

Όπως ήταν φυσικό, η παρουσία του Musk στην εν λόγω εφαρμογή δοκίμασε τις αντοχές στους servers, καθώς χιλιάδες άτομα προσπαθούσαν να συνδεθούν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;