Νέα καταγγελία από την Έμυ Στυλιανίδου για άσεμνες κινήσεις σε οντισιόν
Η ηθοποιός, Έμυ, Στυλιανίδου, καταθέτει τη δική της εμπειρία σε οντισιόν με τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Στον απόηχο του ελληνικού #MeToo αρκετές είναι και οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και περιστατικά βίας στον χώρο του θεάτρου και του σινεμά. Σε αυτές τις καταγγελίες έρχεται να προστεθεί αυτής της ηθοποιού Έμυς Στυλιανίδιου, κατά του Κώστα Σπυρόπουλου.

Η ηθοποιός μίλησε στο OPEN ΤV και κατέθεσε τη δική της εμπειρία από το 2003 ή το 2004 με τον γνωστό ηθοποιό. Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Εγώ με ονοματεπώνυμο, προτρέπω και άλλες κοπέλες να βγουν και να καταγγείλουν το γεγονός. Όχι για μία προβολή πεντάλεπτη, ούτε για να κάνουμε ένα τηλεοπτικό δικαστήριο. Απλά να καταθέσουμε την ψυχή μας και να πούμε την αλήθεια μας.

Πριν από κάποια χρόνια, μου είπαν να πάω μία οντισιόν σε κάποιο θέατρο στο Μεταξουργείο, που έκανε ο κύριος Σπυρόπουλος.

Ήμουν ευπρεπώς ενδεδυμένη. Φορούσα ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο – το λέω για να μην σχολιάσουν κάποιοι.”

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV, η κ. Στυλιανίδου είπε πως ο Κώστας Σπυρόπουλος:

“Κλείδωσε από πίσω μου την πόρτα, κάτι που με θορύβησε λίγο, αλλά είπα μήπως και γίνεται έτσι γιατί μπαίνουν κάποιοι άνθρωποι και τον απασχολούν.

Πίστευα ότι θα ήταν κι άλλοι άνθρωποι μέσα στο θέατρο, αλλά ήμουν μόνη και κατάλαβα ότι κάνει την οντισιόν με έναν άνθρωπο. Κλείνει προσωπικό ραντεβού. Κάναμε μία συζήτηση, κάτι δεν μου άρεσε σε αυτή τη συζήτηση δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Υπήρχε μία… διαχυτικότητα.

Μου έδωσε να διαβάσω ένα κείμενο του Μπέκετ και από εκεί και μετά άρχισε μία συμπεριφορά πολύ οικεία. Εγώ καθόμουν στην καρέκλα ο ίδιος ήταν απέναντί μου και άρχισε να κάνει κάποιες άσεμνες κινήσεις στον εαυτό του.

Εγώ στη θέα όλων αυτών έφυγα, στην αίθουσα. Από τον πανικό μου, το φόβο μου, τον τρόμο μου, άρχισα να γελάω έντονα υπερβολικά, και στα αυτιά μου ηχούσαν τα γέλια μου περίεργα.”

Η ηθοποιός, στην ερώτηση, γιατί μιλάει για αυτό το περιστατικό τώρα, απάντησε τα εξής:

“Τώρα πια τα παιδιά μου μεγαλώσανε, πατάω στα πόδια μου, γίνεται τώρα γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουμε τώρα, γιατί αν το κάναμε τότε θα ήμασταν μόνες μας ενδεχομένως γραφικές τραγικές.”

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του Κώστα Σπυρόπουλου, μέσω του δικηγόρου του, μετά και την από κοινού επίσημη ανακοίνωση της Τζένης Μπότση, της Αγγελικής Λάμπρη και της Λουκίας Μιχαλά, σχολίασε τα εξής:

“Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι ενδεχομένως έχει θίξει ανθρώπους και έχει επίγνωση των γεγονότων. Σε αυτό το χώρο – στο θέατρο – δεν ξέρω αν πάνε άνθρωποι που νοσούν ή νοσούν σε αυτό τον χώρο. Πολλές φορές έχω προβληματιστεί για αυτό το γεγονός.

Δεν ήταν ο φόβος να μη βρούμε δουλειά στο θέατρο. Όλο αυτό έγινε σε έναν εργασιακό χώρο. Στο θέατρο, δεν γίνονται στο πεζοδρόμιο ούτε σε ένα καφέ.”

Σε ερώτηση για το αν μία συγνώμη από πλευράς του κ. Σπυρόπουλου θα μπορούσε να εξυγιάνει τα πράγματα, απάντησε πως:

“Η αναγνώριση της πράξης ζητώντας συγγνώμη, ναι, θα κάλυπτε ένα μέρος όχι του εγωισμού μου, αλλά της ψυχής ενός παιδιού. Ούτε στη μητέρα μου δεν το είπα, δεν το ανέφερα πουθενά. Δεν ξέρω γιατί. Μπορεί και να ντρεπόμουν, μπορεί και να μην ήθελα να το ξανακούσω.

Αν υπήρχαν κι άλλες φωνές θα το έλεγα. Σήμερα υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, έχω πια δύο παιδιά, θέλω να τους μάθω να μάχονται για οποιαδήποτε προσβολή δέχονται.

Εγώ εξακολουθώ να είμαι άσημη. Αν τότε είχα πάει σε ένα αστυνομικό τμήμα, θα έλεγα τι, σε ποιον, πώς θα ήταν πιστευτό;”

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;