Γιάννης Στάνκογλου: Έχω παρενοχληθεί ψυχολογικά από σκηνοθέτες
«Να αρχίσουμε να λέμε πράγματα. Δεν υπάρχει γιατί τώρα. Υπάρχει γιατί πάντα»

Στον απόηχο του ελληνικού #MeToo, και μετά την πρώτη επίσημη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ψυχολογική κακοποίηση έρχονται η μία μετά την άλλη, τόσο από τον χώρο του αθλητισμού, όσο και από τον κόσμο του θεάτρου και της μουσικής.

Στον χώρο του θέατρου συγκεκριμένα, μετά την καταγγελία της Ζέτας Δούκα, της Κατερίνας Γερονικολάου, του Αλέξανδρου Μπουδούμη, της Δήμητρας Παπαδήμα, της Τζένης Μπότση, της Αγγελικής Λάμπρη και αρκετών ακόμα ηθοποιών, τη σκυτάλη παίρνει και ο δημοφιλής ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου, αναφερόμενος σε περιστατικά ψυχολογικής παρενόχλησης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή, «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο ηθοποιός αποκάλυψε με τη σειρά του κάποιες από τις δυσάρεστες εμπειρίες που έχει βιώσει με πρωταγωνιστή τον ίδιο και σκηνοθέτες.

Όπως αποκάλυψε:

“Έχω έρθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις κι εγώ προσωπικά με σκηνοθέτες πού να ασκείται ψυχολογική βία. Ψυχολογικά έχω παρενοχληθεί. Αλλά αυτές οι καταστάσεις με κάνουν πιο δυνατό. Είναι κάτι που αντιμετώπισα και με έκανε πιο δυνατό”.

Υπογράμμισε δε πώς αυτό δεν είναι θέμα φύλου και ότι ο καλλιτεχνικός χώρος είναι ένας έντονος χώρος.

«Είμαι 20 χρόνια στο θέατρο. Δεν θέλω να μείνω στο δικό μου χώρο. Ότι ακούμε για το θέατρο ισχύουν σε πολλούς κλάδους. Πήρε έντονη μορφή και καλά κάνει. Πρέπει πρακτικά να οριοθετηθούν τα ζητήματα», σημείωσε ο Γιάννης Στάνκογλου, ζητώντας να υπάρχουν ουσιαστικές κυρώσεις σε όσους έχουν κακοποιητικές ή παρενοχλητικές συμπεριφορές.

“Να αρχίσουμε να λέμε πράγματα. Δεν υπάρχει γιατί τώρα. Υπάρχει γιατί πάντα.”

“Να μιλάμε και να επικοινωνούμε όταν μας συμβαίνει κάτι και να μην το αφήνουμε κάτω από το χαλί”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;