Το πόσο χαιρόμαστε να βλέπουμε το «Lupin» στα trending του Netflix δεν περιγράφεται
Ο ηθοποιός Omar Sy αναβιώνει τον κλασσικό γαλλικό μύθο του «Αρσέν Λουπέν» και ο λαός εκλιπαρεί για δεύτερη σεζόν.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το “Lupin” είναι η νέα γαλλική σειράρα που φιλοξενεί η streaming πλατφόρμα του Netflix από τις 8 Ιανουαρίου και αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή της κλασικής γαλλικής ιστορίας για τον Αρσέν Λουπέν, έναν ευγενή λωποδύτη και ασύλληπτο εγκληματία.

To “Lupin” έχει ήδη μπει στο top ten του Netflix όχι μόνο στην Ελλάδα, που το βλέπουμε και χαιρόμαστε σαν μικρά παιδιά γιατί το αξίζει, αλλά και σε Γαλλία, ΗΠΑ και Γερμανία, αναπλάθοντας στο περιβάλλον του 2021 την ιστορία του μυθοπλαστικού «κλέφτη-τζέντλεμαν» και μετρ των μεταμφιέσεων, Arsène Lupin, δηλαδή του χαρακτήρα που δημιούργησε ο Γάλλος συγγραφέας, Maurice Leblanc, το 1905.

Με τον Omar Sy σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η σειρά είναι καταδικασμένη σε επιτυχία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Omar Sy (@omarsyofficial)

Δεν είναι η πρώτη φορά που θαυμάζουμε τον αγαπημένο Γάλλο ηθοποιό για κάποιο τηλεοπτικό του πόνημα, ωστόσο, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η ερμηνεία του Omar Sy ως σύγχρονου Αρσέν Λουπέν δίνει στη σειρά τον χαρακτήρα που την καταξιώνει παγκοσμίως.

Τον γνωρίσαμε ως κινηματογραφικά γλυκύτατο και χαμογελαστό Driss στη γαλλική ταινία «Άθικτοι» (The Intouchables, 2011).

Ο Ασάν Ντιόπ και το περιδέραιο της Μαρία Αντουανέτα

Γυρισμένο στο Παρίσι του σήμερα, η σειρά μας συστήνει τον Ασάν Ντιόπ (Omar Sy), ξετυλίγοντας το ευφυές του σχέδιο να κλέψει ένα διαμαντένιο κολιέ, όχι γιατί κυνηγάει την αδρεναλίνη και το εύκολο χρήμα, αλλά στην προσπάθειά του να βρει απαντήσεις για τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος κατηγορήθηκε άδικα από την οικογένεια κροίσων Πελεγκρίνι για την κλοπή του κολιέ, πριν από 25 χρόνια.

Το διαμαντένιο κολιέ δεν είναι φυσικά τίποτα τυχαίο, αλλά αποτελεί ένα σπάνιο και πανάκριβο κόσμημα που είχε κάποτε στην κατοχή της η Μαρία Αντουανέτα και στη συνέχεια η Ιωσηφίνα του Ναπολέοντα, φθάνοντας μέχρι το σήμερα. Το περιδέραιο, λοιπόν, αναμένεται να εξαφανιστεί μετά από δημοπρασία στο Λούβρο με ένα απίστευτο κόλπο, στο οποίο μας εισάγει η σειρά ήδη από το πρώτο επεισόδιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lupin Netflix (@lupinetflix)

Με έμπνευση από τον αριστοκράτη λωποδύτη Αρσέν Λουπέν, ο πρωταγωνιστής Ντιόπ αναζητά την αλήθεια, ξεγλιστρά με ταχυδακτυλουργική αριστοτεχνία μέσα από όλες τις δύσκολες καταστάσεις, προσπαθώντας παράλληλα να μη γίνεται εντελώς “λούης” από τη ζωή της πρώην γυναίκας και του παιδιού του, οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για την κρυφή ζωή και τις πολλές ταυτότητες του αγαπημένου “λωποδύτη-τζέντλεμαν”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Omar Sy (@omarsyofficial)

“You saw me, but you didn’t look at me” – “Those at the top don’t look at the bottom”

Εκτός από τις άψογες ερμηνείες, την πλοκή που σε κρατάει σε συνεχή αγωνία και το σαγηνευτικό πασιζιάνικο κλίμα της σειράς, το «Lupin» φαίνεται να είναι πολλά παραπάνω από μία τηλεοπτική σειρά του Netflix με θέμα μία κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LUPIN (@lupinnetflixtv)

Πίσω από τη δράση και τις ανατροπές της σειράς, αποκαλύπτεται η πραγματικότητα του ρατσισμού στην Ευρώπη, οι διακρίσεις ανάμεσα στους έχoντες οικονομική και αστυνομική εξουσία και τους μετανάστες από πρώην γαλλικές αποικίες στη Αφρική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lupin Netflix (@lupinetflix)

Στο φόντο της σειράς και μέσα από καίριες ατάκες των χαρακτήρων, θίγονται βαθύτερες κοινωνικές προβληματικές σχετικά με την κοινωνική τάξη, τη φυλή και ένα σύστημα δικαίου που φαίνεται να αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά τους οικονομικά προνομιούχους από ότι, για παράδειγμα, έναν Σενεγαλό σοφέρ πλουσίων και αργότερα, τον ορφανό γιο του.

Οι δύο τους (Fargass Assandé ως Babakar Diop και Omar Sy ως Assane Diop) βρίσκονται από το πουθενά στο επίκεντρο μεγάλης αδικίας, εκμετάλλευσης και ηθικού “ξεπλύματος”, ενώ αντιμετωπίζονται από το ίδιο σύστημα ως παράπλευρες απώλειες μίας μυστήριας και καθόλου αθώας επιχειρηματικής και οικονομικής πλεκτάνης με μανδύα φιλανθρωπικού ιδρύματος. (Αναμένουμε με αγωνία τη 2η σεζόν για τις μεγάλες απαντήσεις).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Omar Sy (@omarsyofficial)

Το σημείο που μας ενθουσιάζει περισσότερο, όμως, τόσο στην ιστορία της σειράς όσο και στην ερμηνεία του Omar Sy, είναι ότι ο ήρωας φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά το πώς τον αντιλαμβάνεται η παραδοσιακή γαλλική κοινωνία κι έτσι, αξιοποιώντας την ευφυΐα και το ταλέντο του να ξεγλιστρά ανάμεσα στους ανθρώπους απαρατήρητος, χρησιμοποιεί συχνά τις ίδιες τις προκαταλήψεις της κοινωνίας ώστε να ξεγελάσει τα θύματά του.

(Αξέχαστη η σκηνή που ο Omar Sy παριστάνει τον αστυνομικό σε μία πλούσια γηραιά κυρία, η οποία του παραδίδει κυριολεκτικά στο χέρι και με πλείστη ευγνωμοσύνη, ένα σωρό πολύτιμα διαμάντια, σκουλαρίκια και χρυσό που κάποτε έφερε ο άνδρας της από το Βελγικό Κονγκό. Όπως λέει η ίδια, “οι ντόπιοι δεν αξιοποιούσαν τον πλούτο” και είμαστε σε φάση: ΠΑΡΤΗΣ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ. Το σπίτι της, εν τω μεταξύ, γεμάτο από βαλσαμωμένα ζώα που μάλλον επίσης κάποτε έσυρε ο σύζυγός της από τις ζούγκλες της Αφρικής στο υπερπολυτελές σπίτι τους στο κέντρο του Παρισιού)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LUPIN (@lupinnetflixtv)

Παγκόσμια επιτυχία με 70 εκατομμύρια παρακολουθήσεις μέχρι σήμερα

Το «Lupin» βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην πρώτη θέση των δημοφιλέστερων σειρών του Netflix στην Ελλάδα, έχοντας ξεπεράσει το «Bridgerton», τη μάγισσα Σαμπρίνα και την -μάλλον Οσκαρική ταινία- “Θραύσματα μιας Γυναίκας”.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και ο πρωταγωνιστής της σειράς Omar Sy, το Lupin έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής 70 εκατομμύρια νοικοκυριά και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σκέψου μόνο ότι την 4η σεζόν του La Casa De Papel (που όλοι χαίπαραν σαν να μην υπάρχει αύριο), παρακολούθησαν 64 εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ την 1η σεζόν του “The Witcher 76 εκατομμύρια. 

Το Lupin έχει σκαρφαλώσει ήδη στη δεύτερη θέση και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Omar Sy ευχαρίστησε τους θαυμαστές του Lupin στο Twitter, αναφέροντας ότι, χωρίς εκείνους, δεν θα γινόταν τίποτα:

Τα μόλις 5 επεισόδια που περιλαμβάνει η πρώτη σεζόν του Lupin και τα οποία είδαμε μονοκοπανιά δεν μας φτάνουν, οπότε αναμένουμε με αγωνία το δεύτερο μέρος της σειράς στο Netflix, το καλοκαίρι του 2021.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;