Χριστούγεννα 2020: Τι πρέπει να έχει το
Διάφορες έρευνες που έχουν γίνει κατά διαστήματα αποκαλύπτουν ποια πρέπει να είναι τα στοιχεία του τέλειου χριστουγεννιάτικου δώρου.

Τα Χριστούγεννα 2020 είναι μόλις μερικές ημέρες μακριά και εσύ θέλεις να κάνεις μερικά δώρα της τελευταίας στιγμής. Μπορεί φέτος τις ημέρες αυτές να τις γιορτάζουμε διαφορετικά λόγω κορωνοϊού, όμως, με το click away ή με την αποστολή δεμάτων μπορείς ακόμα να κάνεις δώρα στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τι πρέπει να είχε, όμως, ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για να είναι επιτυχημένο;

Ο φιλόσοφος και συγγραφέας Βίλχλεμ Σμιτ μιλώντας στην Deutsche Welle τόνισε τα εξής:

“Τα δώρα είναι κάτι περισσότερο από την απλή ανταλλαγή αντικειμένων. Δημιουργείται μια εσωτερικότητα στην ανθρώπινη συναναστροφή, μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης που περιβάλλει την όλη τη διαδικασία.”

Η γερμανική εφημερίδα επικαλέστηκε και τις μελέτες που έγιναν από τους Αμερικανούς ερευνητές Φράνσις Φλιν και Γκαμπριέλε Άνταμς. Οι ερευνητές εξέτασαν πώς και κατά πόσο η τιμή του δώρου επιδρά στη αίσθημα χαράς και ικανοποίησης αυτού που το δέχεται. Μάλιστα, βρήκαν ότι η έκπληξη που προκαλεί η προσμονή ενός δώρου δε σχετίζεται με το πόσο ακριβό είναι.

Η ευφορία που προκαλείται στο άτομο που χαρίζεται το δώρο είναι η ίδια είτε είναι ένα χειροποίητο αντικείμενο είτε το πιο ακριβό πράγμα που μπορείς να σκεφτείς. Ο Σμιτ δηλώνει για την έρευνα αυτή:

“Το αποτέλεσμα δεν με εκπλήσσει. Διότι ένα καλό δώρο, είναι ένα προσεγμένο δώρο. Οτιδήποτε άλλο δείχνει άγνοια και είναι εκδήλωση αδιαφορίας.”

Ενώ, συνεχίζει δίνοντας ως συμβουλή για την επιλογή του καταλληλότερου δώρου να είναι ένα δώρο που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις και τις επιθυμίες αυτού στον οποίο προορίζεται.

Έρευνες του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ που επικαλείται η Deutsche Welle, έδειξαν ότι ένα δώρο προκαλεί μεγαλύτερη χαρά, όταν συμπίπτει με την επιθυμία του ατόμου που το λαμβάνει. Μάλιστα, οι έρευνες αυτές υποστηρίζουν ότι ο λόγος για αυτό είναι ότι αποτελεί έκφραση ιδιαίτερου κόπου στην επιλογή και προσοχής από εκείνον που το επέλεξε.

Η γερμανική εφημερίδα από την έρευνα που έκανε έδειξε ότι ιδιαίτερα αγαπητά και ευπρόσδεκτα είναι και τα χρηματικά δώρα. Ναι, καλά διάβασες!

Το 2019 το 56% των καταναλωτών θέλησε να αποφύγει τον κίνδυνο να αγοράσει ένα λάθος δώρο, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της συμβουλευτικής εταιρείας Ernst & Young. Για αυτό το συμπέρασμα, ο Σμιτ υποστηρίζει:

“Στα χρηματικά δώρα δεν πέφτει κανείς έξω, κυρίως σε παιδιά και έφηβους. Γιατί δίνεται έτσι η ελευθερία να επιλέξει ο καθένας τι του αρέσει και τι όχι.

Δεν πρέπει να προβάλουμε τις δικές μας επιθυμίες σε άλλους και να δωρίζουμε σκυλάκια ή γατάκια με αποτέλεσμα, αυτός στον οποίο τα δωρίζουμε να είναι υποχρεωμένος να ζει συνεχώς με αυτά. Το νόημα των δώρων είναι να κάνουμε κάτι καλό στον συνάνθρωπό μας και όχι στον εαυτό μας.”

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Το να κάνεις και να σου κάνουν δώρα» θεωρεί πως υπάρχει μεγαλύτερη προχειρότητα πια στην επιλογή των δώρων:

“Ψυχικά χαρίσματα, όπως ευγένεια και διάκριση τα απαντούμε όλο και λιγότερο. Τελικά κάνουμε δώρα, επειδή πρέπει να τα κάνουμε.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικό να ασχοληθεί κανείς εγκαίρως με την επιλογή του δώρου και όχι κατά την περίοδο κλασσικού χριστουγεννιάτικου στρες. Όπως εξηγεί:

“Η πίεση χρόνου δεν είναι καλός σύμβουλος. Μπορεί να κάνουμε λάθος αγορά.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
0 - 0
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;