Κι όμως, τα βιντεοπαιχνίδια συμβάλλουν στο να νιώθουμε μεγαλύτερη χαρά
Σύμφωνα με μία έρευνα τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σου.

Μία από τις πιο αγαπημένες ασχολίες μας είναι το να παίζουμε ένα βιντεοπαιχνίδι. Είτε αυτό είναι σε μία κονσόλα όπως το XBOX ή το Playstation, είτε μέσα από το κινητό μας. Περνάει ευχάριστα η ώρα μας και είναι κάτι που βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να το κάνει.

Κατά μέσο όρο, οι gamers (όπως ονομάζονται αυτοί που παίζουν φανατικά βιντεοπαιχνίδια) περνούν περισσότερο από 6 ώρες την εβδομάδα παίζοντας videogames. Όμως, το να παίζεις βιντεοπαιχνίδια έχει και τα καλά και τα κακά του!

Αν παίζει πάρα πολλές ώρες μπορεί να προκληθεί βλάβη στα μάτια σου, καθώς να σου προκληθούν και ημικρανίες. Ενώ, όταν παίζεις περιστασιακά, το παιχνίδι μπορεί πραγματικά να έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια μπορεί να κάνει καλό στην υγεία μας και το απέδειξαν μέσα από μία έρευνα!

Για να μάθουν οι επιστήμονες αν τα βιντεοπαιχνίδια βελτιώνουν τη ψυχική υγεία ή αν έχουν θετική επίδραση στην καθημερινή μας ζωή, επιλέχθηκαν 33 άτομα από την ηλικία των 55 έως 75 ετών. Αυτά τα άτομα χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Στην ομάδα ένα ζητήθηκε να παίξει το Mario 64 για 30 λεπτά την ημέρα, στην ομάδα 2 δόθηκαν μαθήματα πιάνου και στην ομάδα 3 δεν ανατέθηκε καμία εργασία. Μετά από 6 μήνες, τους ζητήθηκε να κάνουν μαγνητική τομογραφία.

Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο τα άτομα που ανήκαν στην ομάδα 1, δηλαδή εκείνα τα άτομα που τους είχε ανατεθεί να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, παρουσίασαν αύξηση της γκρίζας ύλης του εγκεφάλου τους. Η βραχυπρόθεσμη μνήμη τους βελτιώθηκε, καθώς και η ψυχική τους υγεία.

Τα ευρήματα της παραπάνω έρευνας επιβεβαιώνται και από άλλες έρευνες. Όπως το 2014, όπου μια σειρά από παρόμοιες μελέτες διεξήχθησαν από τους ίδιους ερευνητές που είχαν χρησιμοποιήσει νεαρούς ενήλικες για την έρευνα. Τους ζητήθηκε να παίξουν τρισδιάστατα παζλ και παιχνίδια λογικής. Τελικά, και αυτοί έδειξαν βελτίωση στον εγκέφαλό τους λόγω του παιχνιδιού.

Μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Ψυχολογίας αποκάλυψε ότι το να παίζεις βιντεοπαιχνίδια που είναι εύκολα μπορεί να βελτιώσουν τη διάθεση ενός ατόμου και να ανακουφίσουν το άγχος. Ενώ, μπορεί να σε κάνουν να ηρεμήσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, λοιπόν, τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να σε βοηθήσουν στα εξής:

  • Μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων στα παιδιά
  • Μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφίσεις τον πόνο που προκαλούνται από χρόνια ασθένεια
  • Μπορεί ακόμη και να σας κάνουν πιο έξυπνους
  • Παιχνίδια όπως το Tetris μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς με τραύμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1