Μετεγγραφές Φοιτητών: Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις
Δείτε στο Neolaia.gr για τις Μετεγγραφές φοιτητών - Πότε ξεκινούν

Μετεγγραφές Φοιτητών: Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις

Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών (ακαδημαϊκού έτους 2020-2021), ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξη, δηλώνοντας ότι, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζονται οι διαδικασίες των μετεγγραφών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2020-2021).

Ακολούθως, αναμένεται και να εκδοθεί και η σχετική εγκύκλιος, ενώ εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι η βασική αλλαγή φέτος στις μετεγγραφές είναι η βάση μετεγγραφής, ενώ σημείωσε ότι, όσον αφορά τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια των μετεγγραφών υπάρχει ένας εξορθολογισμός. 

(Τι είναι η “βάση μετεγγραφής”;)

«Φέτος βάλαμε ένα ακαδημαϊκό κριτήριο, έτσι ώστε ένας φοιτητής που θα αιτηθεί μετεγγραφή σε άλλο Τμήμα να πρέπει η επίδραση που είχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις να είναι κοντά στη βάση εισαγωγής του Τμήματος αυτού. Αυτό είναι και δίκαιο και διασφαλίζει ότι ο φοιτητής θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του προγράμματος σπουδών που αιτείται να πάρει μετεγγραφή», δήλωσε ο κ. Διγαλάκης.

Διγαλάκης για Κοινά πτυχία και αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, μίλησε επίσης στο OPEN για τις αλλαγές που έρχονται στις Πανελλήνιες, τα διπλά πτυχία και την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

«Είμαστε σε μια νέα κανονικότητα στα πανεπιστήμια. Τα εργαστηριακά μαθήματα με λίγους μαθητές γίνονται με φυσική παρουσία. Υπάρχει όριο 50 φοιτητών για διαλέξεις θεωρίας και άνω των 50 διαδικτυακά. Τα εργαστήρια και οι κλινικές ασκήσεις γίνονται σε μικρότερες ομάδες μέχρι 30 άτομα» ανέφερε ο ίδιος.

Πανελλήνιες – Βάσεις εισαγωγής

Και για τις αλλαγές στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια μίλησε επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας, καθώς ανέφερε ότι φέτος το 40% των υποψηφίων μπήκε με βαθμολογία κάτω από τη βάση και σε σχολή που δεν τους ενδιέφερε.

«Εξετάζονται διάφορα κριτήρια που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα» […] «Έχουμε εισηγηθεί χάρτη διαμόρφωσης της εκπαίδευσης. Για να είναι σύγχρονα τα τμήματά μας», ανέφερε ο κ. Διγαλάκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πανεπιστήμια: “Διπλά” πτυχία – Ορισμός αριθμού εισακτέων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;