Έξι ελαφρυντικά που δε σκέφτηκαν (ακόμη) να επικαλεστούν οι Χρυσαυγίτες
Με αφορμή τα (για γέλια και για κλάματα) ελαφρυντικά που επικαλούνται οι καταδικασθέντες, μέσω των δικηγόρων τους, στη Δίκη της Χρυσής Αυγής...

Εξαιρετικά ευτράπελα, στα όρια του υπαρκτού σουρεαλισμού, ακούγονται αυτές τις ημέρες στα αφτιά μας, τα ελαφρυντικά που επικαλούνται οι συνήγοροι των πρώην μελών και βουλευτών, νυν καταδικασθέντων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία και έριξε (επιτέλους) μια πανηγηρική κλωτσιά στο νεοναζιστικό μόρφωμα, πετώντας το στον πάτο της ελληνικής ιστορίας (Κι ελπίζουμε να κρατήσει αυτή η χαρά και να μην πέσουν στα μαλακά, λόγω του νέου ΠΚ).

Και αφού διακόπηκε τελικά η συνεδρίαση της Παρασκευής, με την Εισαγγελέα να μην έχει πρόταση επί των ποινών, αναμένουμε τον ερχομό της Δευτέρας ή Τρίτης το πρωί (στις 10:00 πμ για την ακρίβεια), για να παρακολουθήσουμε τα τεκταινόμενα της νέας συνεδρίασης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου θα ανακοινωθούν τα ελαφρυντικά των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι εξαιρετικής σημασίας, αφού θα καθορίσει το ύψος των ποινών που θα αποδοθούν στα πρώην στελέχη των Χρυσών Αυγών, για τα εγκλήματα, τις βιαιοπραγίες, τους ναζιστικούς τραμπουκισμούς και τα τύπου Νύχτα των Κρυστάλλων πογκρόμ, που, σε ανεκδιήγητη συχνότητα και με περίσσιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό μίσος, πραγματοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορούσαν απερίσπαστοι μέσα και έξω απ’ τη Βουλή.

Ας αναφέρουμε ενδεικτικά ότι, για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, η προβλεπόμενη ποινή ξεκινάει από 5 μέχρι 15 χρόνια κάθειρξης, ωστόσο, με αναγνώριση ελαφρυντικών, η ποινή κυμαίνεται από 2 μέχρι 8 έτη, ενώ σε όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, το πλαίσιο ποινής προβλέπεται από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξης και με ελαφρυντικό πέφτει σε 1 έως 6.

Ελαφρυντικά για γέλια και για κλάματα – Το τελευταίο “χαρτί” πριν τη φυλάκιση

Και ενώ, λοιπόν, βρίσκονται σε εξέλιξη οι δευτερολογίες επί των ελαφρυντικών, με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης να απουσιάζουν και την Παρασκευή από τη δικαστική αίθουσα, οι συνήγοροί τους κατέθεσαν τα τελευταία τους νομικά “όπλα”, προκειμένου να μειώσουν, αλλά και να απομακρύνουν το ενδεχόμενο φυλάκισης των ψευτονταήδων πελατών τους. (Μιλάμε για πολύ ευφάνταστα “όπλα”, αλλά έτσι είναι ο νόμος και, ως γνωστών, έχει αρκετά παραθυράκια)

Ας δούμε 1 προς 1 τα ελαφρυντικά που επικαλέστηκαν οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών:

1. Ο πάλαι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, υποστηρίζει διά του συνηγόρου του, ότι πρέπει να του χορηγηθούν ελαφρυντικά, καθώς είναι αφοσιωμένος οικογενειάρχης που έχει παράξει έργο. Ο δικηγόρος του μάλιστα, Τάκης Μιχαλόλιας, δεν ξεστράτισε από την υποκρισία, αναφερόμενος στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε για την ιστορική δίκη έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη.

2. Το άλλοτε πιστό πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλίας Κασιδιάρης, ζητά ελαφρυντικά ως παρεξηγημένο πρόσωπο, φορτωμένο με αρνητική προβολή. (Α, είναι και γεωπόνος, μην το ξεχνάμε)

3. Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, πέραν της αναφοράς του στο ότι το πρώην μέλος της ΧΑ «μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα μέσω της Ευρωβουλής», αναφέρθηκε στα… φιλοζωικά αισθήματα και την πίστη του πελάτη του στην ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία, φιλοδοξώντας να πείσει το δικαστήριο να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά (Να γελάμε ή να κλαίμε, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο; Μάλλον και τα δύο..)

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, μάλιστα, με τις τόσες αγαθοεργίες που έχει κάνει ο πελάτης του, θα πρέπει να του αναγνωριστεί, όχι μόνο ο σύννομος, αλλά ο έντιμος βίος, ενώ παράλληλα, ο νεοναζί ευρωβουλευτής από τις Βρυξέλλες, Γ. Λαγός, δήλωσε προκλητικά ότι τη Δευτέρα θα παραστεί στο δικαστήριο, εάν και εφόσον δεν βγει θετικό το τεστ κορωνοϊού.

4. Ο επίσης φιλόζωος και παντρεμένος, όχι μια, αλλά δύο ολόκληρες φορές με την ίδια γυναίκα, Νίκος Μίχος, φαίνεται πως έχει ξεχάσει την εποχή που πρωτοστάτησε στην κεφαλή των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου και ζητά τώρα πλήθος ελαφρυντικών, δηλώνοντας μάλιστα ειλικρινή μετάνοια.

5. Ο Γιώργος Γερμενής, από την άλλη, άνθρωπος του μεροκαμάτου και του μόχθου, που έβρισκε διέξοδο στην τέχνη, αιτείται ελαφρυντικά επικαλούμενος το γεγονός ότι η δίκη για τις εγκληματικές του πράξεις του στέρησε τη διεθνή καριέρα στη μουσική (!). 

6. Και τέλος, ο νεοναζί δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τους δικηγόρους, δεν είναι τίποτα άλλο από ένας εργατικός διανομέας και άνθρωπος του μόχθου. (Πόσα ποδάρια έχει ο διάολος;)

6 ελαφρυντικά που ξέχασαν να επικαλεστούν οι Χρυσαυγίτες, μέσω των συνηγόρων τους

Ακούγοντας, λοιπόν, τέτοιου είδους αιτήματα για ελαφρυντικά από τους δικηγόρους των καταδικασθέντων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αν είναι για γέλια ή για κλάματα ή και τα δύο. Και καταλήγουμε ότι μάλλον είναι το θέατρο του παραλόγου, αφού μόνο οι παρακάτω δικαιολογίες λείπουν από το νομικό οπλοστάσιο των συνηγόρων ώστε να γλιτώσουν τους πελάτες-εγκληματίες απ’ την -κάθε άλλο παρά- αναπόφευκτη μπουζού.

1. “Ο πελάτης μου δεν κατουράει ποτέ το καπάκι της λεκάνης”

“Κύριοι δικαστές και σεβάσμια κυρία Εισαγγελέα, ο πελάτης μου ουδέποτε προέβη στο κοινό ατόπημα, που συλλήβδην προσδιορίζει τον μέσο Έλληνα άρρεν. Και, αν το έπραξε μια φορά, τότε σάς διαβεβαιώ ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό”.

2. “Ο πελάτης μου έχει κάνει πρόσκοπος”

“Το καλοκαίρι του 1981, ο πελάτης μου διετέλεσε ενεργό προσκοπικό μέλος του Συλλόγου Προσκόπων Πέρα Ραχούλας, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτο εθελοντικό πνεύμα, το οποίο και συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη μιας κοινωνικά και πολιτικά αδέκαστης προσωπικότητας και βαθιά αλληλέγγυας ιδιοσυγκρασίας.

3. “Ο πελάτης μου δεν άφησε ποτέ τα λαχανικά να σαπίσουν στο ψυγείο”

“Πέραν μιας ατυχούς συγκυρίας, κατά την οποία διέλειπε στο εξωτερικό, λόγω ανελλιπών ευρω-κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, ο πελάτης μου ουδέποτε άλλοτε υπέβαλλε δια της θελήσεώς του, φρούτα, λαχανικά και λοιπά ζαρζαβατικά σε κατάσταση θλιβερής βιολογικής φθοράς, εν αντιθέσει με πλείστους τάχα μου και δήθεν ευσυνείδητους πολίται.”

4. “Ο σκύλος του πελάτη μου βγαίνει βόλτα τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα, κυρία Εισαγγελέα! Ο δικός σας;”

“Σε μια εποχή, όπου και τα κατοικίδια υφίστανται τις ανεκδιήγητες συνέπειες του νεοταξίτικου τρόπου ζωής και της ακατάληπτης εργασιομανίας, ο πελάτης μου ουδέποτε άφησε τον σκύλο του (Αζόρ, ημίαιμος – ελληνικό ποιμενικό) να σέρνεται από τον ένα τοίχο στον άλλο. Εν αντιθέσει, το ζωντανό έβγαινε τακτικά βόλτα, κοινωνικοποιούταν με άλλα ζωντανά στο πάρκο και τα περιττώματά του ουδέποτε κατέληξαν στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς ή στο χαλάκι του γείτονα. Αξίζει δε να τονισθεί ότι, τις ελάχιστες φορές που ο πελάτης μου χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το σκυλί βρισκόταν μαζί του και μάλιστα με φίμωτρο, όπως ορίζει κατά γράμμα η Νομοθεσία”.

5. “Ο πελάτης μου έχει βοηθήσει τουλάχιστον 16 άτομα προχωρημένης ηλικίας να περάσουν τη διάβαση”

“Αναφέρθηκε στην περασμένη δευτερολογία, κύριοι Δικασταί. Το προσκοπικό ήθος του πελάτη μου συνέβαλλε στη διαμόρφωση ενός φιλέσπλαχνου χαρακτήρα, που, ουκ ολίγες φορές, έχει επιδείξει κοινωνικό ενδιαφέρον και αυταπάρνηση, βοηθώντας ηλικιωμένα άτομα να περάσουν τη διάβαση σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας. Με μια τέτοιου είδους συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, δεν θα μπορούσε παρά να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του έντιμου βίου- δε νομίζετε;

6. “Ο πελάτης μου δεν τρώει κρέας ούτε Τετάρτες ούτε Παρασκευές”

“Παρότι επισημάνθηκε και σε προηγούμενη συνεδρίαση, αγαπητοί Δικαστές της αίθουσας, ο πελάτης μου είναι πιστός στο Ορθόδοξο Δόγμα και, ως εκ τούτου, ουδέποτε προβαίνει στην κατανάλωση κρέατος τις Τετάρτες και τις Παρασκευές, επιδεικνύοντας αρίστη εγκράτεια, χαλιναγωγώντας τις άτακτες επιθυμίες της σάρκας και ενισχύοντας τον αγώνα για την απόκτηση χριστιανικών αρετών. Είναι αυταπόδεικτο κύριοι. Πρόκειται περί Αγιότητος.”

Μεγάλο νομικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ελαφρυντικά που σκέφτηκε το Twitter:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1