Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον George Floyd
Ο πρώην αστυνομικός, Derek Chauvin, που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του George Floyd στις 25/05, κατέθεσε εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων και αποφυλακίστηκε υπό όρους

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολις, ονόματι Derek Chauvin, που δολοφόνησε τον 46χρονο Αφροαμερικάνο George Floyd, αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο George Floyd δολοφονήθηκε τη Δευτέρα 25 Μάϊου και το περιστατικό καταγράφηκε από περαστικούς, οι οποίοι παρακαλούσαν επί ματαίως τον αστυνομικό να πάρει το πόδι του από τον λαιμό του ακινητοποιημένου στο έδαφος άντρα, ο οποίος έλεγε: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», ελπίζοντας να πείσει το «όργανο της τάξης» να τον αφήσει ελεύθερο ή να τον αφήσει να ζήσει.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον George Floyd

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που γίνονται τώρα γνωστές, ο δολοφόνος του George Floyd φαίνεται να βγήκε από την φυλακή, ενώ του έχει επιβληθεί εγγύηση 1 εκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το fox9.com, o αστυνομικός που προκάλεσε στον George Floyd ασφυξία λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού, αποφυλακίστηκε χτες, Τετάρτη (07/10), ενώ οι υπόλοιποι 4 αστυνομικοί που είναι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία έχουν στείλει ως αίτημα την μετακίνηση της δίκης από την κομητεία Hennepin, σε κομητείες εκτός περιοχής.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι δικαστές και οι ένορκοι είναι επηρεασμένοι από τα ΜΜΕ που κάλυψαν την δολοφονία και ότι δεν πρόκειται να κρίνουν ευνοϊκά την συνέργεια τους στο έγκλημα.

Ωστόσο, το δικαστήριο έχει απορρίψει το αίτημα τους, αλλά δεν έχει εκδώσει την τελική του απόφαση, ως προς το μέρος που θα διεξαχθεί η δίκη.

Υπενθυμίζουμε ότι, επί 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, ο λευκός αστυνομικός που φαίνεται πιο καθαρά απ’ όλους στα ντοκουμέντα, πατούσε με το αριστερό του γόνατο τον λαιμό του Floyd, μέχρι θανάτου, ενώ τη δολοφονία ακολούθησαν μεγάλες κινητοποιήσεις, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως. 

Ο Derek Chauvin κατέβαλλε 1 εκατομμύριο και αποφυλακίστηκε υπό όρους

Ο Derek Chauvin, φερόμενος δολοφόνος του 46χρονου Floyd, κατηγορείται για φόνο δευτέρου και τρίτου βαθμού και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον θάνατο του Αφροαμερικανού πολίτη στις 25/05/2020.

Το δικαστήριο είχε θέσει ως όρο για την αποφυλάκισή του χωρίς όρους να καταβάλει εγγύηση ύψους 1,25 εκατ. Εκείνος κατέβαλε 1 εκατ., πράγμα που σημαίνει ότι αποφυλακίστηκε υπό όρους, στους οποίους περιλαμβάνεται η απαγόρευση να εργαστεί σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου και να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του George Floyd, ενώ θα πρέπει να παραδώσει τυχόν άδειες οπλοφορίας που διαθέτει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

For what would have been George Floyd’s 47th birthday. Happy birthday George. We love you. We miss you. We will keep fighting for you. Come out tonight in honor of his birthday and his life and the lives of those who’ve we lost at the literal hands of police. Barclays. 7 pm. @strategyforblacklives ? @artistsforgeorge ? @jrobertson.nyc #georgefloyd

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ justiceforgeorgenyc στις

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;