George Floyd: Το βίντεο των NYT για τα 8:46 λεπτά της δολοφονίας του (Vid)
George Floyd: Η γνωστή αμερικανική εφημερίδα παρουσιάζει τα επιμέρους βίντεο για το επεισόδιο της 25ης Μαΐου και το πώς αυτό κατέληξε στην εν ψυχρώ, ρατσιστική δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού

Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο της 25ης Μαΐου – Το βίντεο των NYT για τα 8:46 λεπτά της δολοφονίας του George Floyd

Οι New York Times ετοίμασαν και έδωσαν στη δημοσιότητα χτες, ένα συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο περιέχονται όλα τα επιμέρους βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες και τα οποία έχουν καταγράψει αποσπασματικά το περιστατικό της 25η Μαΐου στη Μινεάπολις της Μινεσότα, που κατέληξε με τον άδικο θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού, George Floyd από τον λευκό αστυνομικό, Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος πατούσε τον άντρα στον λαιμό, την ώρα που εκείνος βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα: Το συγκλονιστικό βίντεο των NYT

Όλα ξεκινούν από την καταγγελία εργαζομένων σε ψιλικατζίδικο ότι ο 46χρονος George Floyd τους πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα για τσιγάρα και καταλήγει με την απομάκρυνση του αναίσθητου Αφροαμερικανού με ασθενοφόρο, αφού ο Derek Chauvin, ο αστυνομικός που έχει ήδη συλληφθεί για τη δολοφονία, πατούσε τον Floyd στον λαιμό ακόμα και την ώρα που εκείνος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Με βάση την αναπαράσταση στο βίντεο των NYT, φαίνεται πως οι πρώτοι δύο αστυνομικοί φτάνουν 4 λεπτά μετά την καταγγελία, με τον έναν από αυτούς να τραβάει όπλο «άγνωστο γιατί».

90 δευτερόλεπτα αργότερα, ο ίδιος αστυνομικός τραβάει έξω τον George Floyd, του περνάει χειροπέδες και τον ακουμπάει σε έναν τοίχο.

Λίγα λεπτά αργότερα, και καθώς έχει φτάσει και δεύτερο περιπολικό, οι αστυνομικοί επιχειρούν να τον βάλουν σε περιπολικό, ενώ ο Floyd φαίνεται να πέφτει στο έδαφος και ο αστυνομικός Derek Chauvin φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 46χρονος τους είπε ότι είναι κλειστοφοβικός και αρνείται να μπει μέσα.

9 λεπτά μετά την άφιξη του πρώτου περιπολικού, φτάνει και το όχημα με οδηγό τον Derek Chauvin, ενώ ακολουθεί η πρώτη κλήση για ιατρική βοήθεια, καθώς ο Floyd, όπως λένε, «αιμορραγεί από το στόμα».

«I can’t breathe» 

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη εφημερίδα, η οποία έχει συνθέσει τα τρία βίντεο που έχουν καταγράψει αποσπασματικά τι συνέβη την επίμαχη ημέρα, ο George Floyd φαίνεται να είπε 16 φορές σε πέντε λεπτά «I can’t breathe» (“Δεν μπορώ να αναπνεύσω”).

Οι ΝΥΤ επισημαίνουν επίσης ότι η λαβή που εφάρμοσε ο αστυνομικός στον λαιμό του θύματος, πρέπει να χρησιμοποιείται όταν ο ύποπτος αντιδρά.

20 λεπτά μετά τη σύλληψη, φτάνει ασθενοφόρο και πλέον ο Floyd έχει χάσει τις αισθήσεις του, ενώ ο αστυνομικός, Ντέρεκ Τσόβιν, συνεχίζει να τον πατά στο λαιμό.

Ο Ντέρεκ Σόβιν πατούσε τον λαιμό του 46χρονου για 8:46.

Το ασθενοφόρο παίρνει τον Floyd και λίγο αργότερα διαπιστώνεται ο θάνατός του σε κοντινό νοσοκομείο.

Οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν απολυθεί και σε βάρος του Ντέρεκ Σόβιν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Δείτε σχετικά:

George Floyd: Ακόμη ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε επειδή ήταν έγχρωμος

Το συγκλονιστικό τραγούδι ενός 12χρονου για τη δολοφονία του George Floyd

Anonymous: Απειλούν με hacking την αστυνομία της Μινεάπολης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;