Yoga: 4 τρόποι με τους οποίους ωφελεί την υγεία σου
Η yoga μπορεί να είναι αρκετά ευεργετική για εσένα!

Αν κάτι σε έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό και θέλεις να κάψεις θερμίδες, να χαλαρώσεις μέσω της γυμναστικής ή απλώς να γυμναστείς βρε αδερφέ, τότε η yoga ίσως είναι μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη επιλογή.

Η yoga, αν και προέρχεται από την Ινδία, έχει “σαρώσει” τα τελευταία χρόνια κάθε γωνιά αυτού του κόσμου, καθώς πρόκειται για μία μορφή άσκησης, η οποία καταφέρνει να ηρεμεί την ψυχή και να γυμνάζει το σώμα.

Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει μία yoga, αλλά πολλά είδη, όπως είναι η aerial yoga, η hatha yoga ή ακόμη και η yoga… γέλιου! Η yoga, λοιπόν, μπορεί να ωφελήσει ποικιλοτρόπως την υγείας σου και στη συνέχεια θα δεις με ποιους τρόπους!

1. Στάση σώματος

Όταν είμαστε πιο δυνατοί και πιο ευέλικτοι, αυτομάτως έχουμε και καλύτερη στάση σώματος. Οι περισσότερες όρθιες ή καθιστές πόζες της yoga ενδυναμώνουν τους μυς του κορμού, οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλύτερη στάση του σώματος.

2. Καρδιά

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Yoga μειώνει την αρτηριακή πίεση και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Βελτιώνει επίσης την καρδιαγγειακή λειτουργία. Ο πιο αργός ρυθμός της καρδιάς μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακές παθήσεις, καθώς και τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Η Yoga έχει επίσης συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων και με την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Οστά

Μπορεί να μη σε ενδιαφέρει άμεσα, αλλά είναι καλό να προσέχεις την υγεία σου πριν φτάσει η ώρα να νοιαστείς… άμεσα! Η yoga, λοιπόν, “προστατεύει” από την οστεοπόρωση, καθώς σε πολλές πόζες της yoga πρέπει να “κρατήσεις” το δικό σου βάρος. Με αυτό τον τρόπο ενδυναμώνεις τα κόκκαλα των χεριών σου, τα οποία ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τα οστεοπορωτικά κατάγματα.

4. Φέρνει… ευτυχία!

Κι όμως, η yoga μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένο ή ευτυχισμένη. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένες πόζες της yoga, όπως είναι ο λωτός, απελευθερώνουν μία ουσία, που ονομάζεται σεροτονίνη. Ξέρεις ποιο είναι το δεύτερο όνομα της σεροτονίνης; Η ουσία της χαράς και ευτυχίας! Επομένως, εκτός από χαλάρωση η yoga προσφέρει και ευτυχία, άρα, καλύτερη ψυχική υγεία εκτός από σωματική.

Λοιπόν, ακόμα το σκέφτεσαι;

Δείτε επίσης: 4 οφέλη που προσφέρει το τρέξιμο στον οργανισμό σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
45'
0 - 0
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
ΗΜ
27 - 25
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;