Οικογένεια Φύσσα:
Η οικογένεια Φύσσα περιμένει τη δικαίωση, 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου.

Οικογένεια Φύσσα: “Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου”

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (Παρασκευή 18/09/2020) από τη νύχτα που ο Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησε στο Κερατσίνι τον ράπερ και αντιφασίστα καλλιτέχνη, Παύλο Φύσσα, γνωστός και με το όνομα Killah P.

Με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας, η οικογένεια Φύσσα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καλεί τον κόσμο να δώσει το παρών στις 7 Οκτωβρίου 2020, ημέρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης – ετυμηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι: «Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου ως ελάχιστη δικαίωση στην μνήμη του Παύλου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα:

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία».

Διαδικτυακή εκδήλωση ενάντια στη λήθη

Παράλληλα, το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αντιφασιστική εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, η οποία όμως έγινε διαδικτυακά αυτή τη φορά, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σε αυτή, μίλησαν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, Χρύσα Παπαδοπούλου – συνήγορος οικογένειας Φύσσα, ο Θανάσης Καμπαγιάννης – συνήγορος Αιγυπτίων Αλιεργατών, ο Μάνος Μαλαγάρης – συνήγορος συνδικαλιστών ΠΑΜΕ, ενώ συντόνιζε η Στεύη Κίτσου – δικηγόρος, μέλος του Golden Dawn Watch.

Πότε θα εκδοθεί η απόφαση για τη Δίκη Χρυσής Αυγής

Στις 11:00 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2020 αναμένεται να ανακοινωθεί η οριστική απόφαση για τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πεντέμισι ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης (Απρίλιος του 2015).

Σημειώνεται ότι, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί λόγω λήξεως του 18μηνου της προσωρινής κράτησης, μαζί και ο χρυσαυγίτης, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος δικάζεται και για την δολοφονία του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Το χρονικό της Δίκης της Χρυσής Αυγής

Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μία ποινική δίκη, στην οποία δικάζονται 69 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων μέλη τοπικών οργανώσεων, στελέχη και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με βάση το άρθρο 187 του ελληνικού Ποινικού Κώδικα.

18 από τους κατηγορούμενους είχαν εκλεγεί βουλευτές με τη Χρυσή Αυγή τον Ιούνιο του 2012 και κατηγορούνται επιπλέον για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η διεξαγωγή της δίκης ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015 στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Στο πλαίσιο της δίκης για εγκληματική οργάνωση, συνεκδικάζονται τρία κακουργήματα: 

-Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 Σεπτεμβρίου 2013),

-Η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ (12 Ιουνίου 2012) και

-Η απόπειρα ανθρωποκτονίας των στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ (12 Σεπτεμβρίου 2013), ενώ συνεξετάζονται και άλλες 60 υποθέσεις που έχουν ήδη δικαστεί ή δικάζονται παράλληλα σε άλλα δικαστήρια και αφορούν εγκλήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται τα μέλη της Χρυσής Αυγής που δικάζονται για ένταξη ή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας, με την σύντροφο και την παρέα του παρακολουθούσε έναν αγώνα ποδοσφαίρου σε καφετέρια στο Κερατσίνι.

Στην ίδια καφετέρια βρίσκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής το οποία αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Φύσσα από την αντιφασιστική του δράση. Ανάμεσά στους χρυσαυγίτες ήταν και ο Ιωάννης Άγγος, υπεύθυνος ασφάλειας της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής ο οποίος, όπως προέκυψε από τη διαδικασία της ανάκρισης, κάλεσε τον ιεραρχικά ανώτερό του, υπεύθυνο πολιτικής δράσης της ΤΟ Γιάννη Καζαντζόγλου και τον πληροφόρησε για την παρουσία του Φύσσα και της παρέας του στην καφετέρια.

Σύμφωνα με τον πυρηνάρχη Νίκαιας της ΧΑ Γιώργο Πατέλη, ο Καζαντζόγλου του τηλεφώνησε λίγα λεπτά αργότερα.

Στις 23:30 ο Πατέλης έστειλε μέσω υπολογιστή σε κινητά τηλέφωνα μελών της ΧΑ από τη Νίκαια το γραπτό μήνυμα: «Όλοι τώρα τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα». Από τις 23:26 ως τις 23:50 ο Πατέλης επικοινώνησε επτά φορές τηλεφωνικά με το βουλευτή της ΧΑ και περιφερειάρχη Πειραιά Γιάννη Λαγό. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πατέλης είναι αυτός στον οποίον ανήκουν η φράση «ό,τι κινείται σφάζεται», την οποία είπε στα γραφεία της Νίκαιας το καλοκαίρι του 2012 ο Πατέλης μιλώντας σε άλλους χρυσαυγίτες. Στην ίδια ομιλία ο Πατέλης αναφέρει ότι μόνο αν λάβει έγκριση από τον Γιάννη Λαγό προχωρά η οποιαδήποτε «δράση».

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν τον Παύλο Φύσσα αιμόφυρτο, με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Ο Φύσσας λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά ως τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος συνελήφθη εκείνη την ώρα. Το μαχαίρι το είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που πραγματοποίησε τη νεκροτομή, ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Φύσσα τρεις φορές, μία στο μηρό και δύο στο θώρακα. Ο Φύσσας έφερε τραύματα σε δύο ζωτικά όργανα, τον αριστερό πνεύμονα και την καρδιά.

Ενώ ήταν ήδη κρατούμενος, ο Ρουπακιάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πυρηνάρχη της ΤΟ Νικαίας Γιώργο Πατέλη, ο οποίος στην συνέχεια ενημέρωσε τηλεφωνικά το βουλευτή και περιφερειάρχη Πειραιά Γιάννη Λαγό.

Στις 00:37 ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, έστειλε ένα SMS στον Λαγό, ο οποίος κάλεσε το Μιχαλολιάκο και στη συνέχεια τον Πατέλη.

Ο Πατέλης έπειτα επικοινώνησε πάλι τηλεφωνικά με το Ρουπακιά τρεις φορές.

«Δεν είναι αθώοι»

Με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή» έχουν πλημμυρίσει facebook και λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον τελευταίο καιρό.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό κίνημα και κύμα συμπαράστασης, που ξεκίνησε για την καταδίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και έχει αναπτύξει τεράστια δυναμική.

Με τον τρόπο αυτό, οι χρήστες των social media δείχνουν τη συμπαράστασή τους και τη θέληση στο να υπάρξει καταδίκη των μελών της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου 2020, όπου και θα ανακοινωθεί η απόφαση, σηματοδοτώντας την συμβολική και κυριολεκτική καταδίκη της νεοναζιστικής ιδεολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Με τις Μέλισσες ή με τους Λύκους»: Η αγόρευση του Θανάση Καμπαγιάννη στη Δίκη της Χρυσής Αυγής γίνεται παράσταση

Εισαγγελέας για Δολοφονία Παύλου Φύσσα: Ένοχος μόνο ο Γ. Ρουπακιάς

Αμετανόητος o Μιχαλολιάκος: «Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία Φύσσα»

Μάγδα Φύσσα: «Ποιος περιμένει να βρει δικαιοσύνη όταν φτάνει να χάσει με αυτόν τον τρόπο το παιδί του;»

Προκαλεί ο Λαγός στη Δίκη της Χρυσής Αυγής: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα»

Δίκη Χρυσής Αυγής – Μαλαγάρης: «Μην τους επιτρέψετε να ξαναγυρίσουν – Μη μαχαιρώσετε ξανά τον Παύλο Φύσσα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;