Προκαλεί ο Λαγός στη Δίκη της Χρυσής Αυγής:
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πλέον ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Ιωάννης Λαγός, απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, η Δίκη της Χρυσής Αυγής με την απολογία του Ιωάννη Λαγού, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και πλέον ανεξάρτητου ευρωβουλευτή.

Ο Γιάννης Λαγός έχει υπάρξει ένα από τα βασικά πολιτικά στελέχη της οργάνωσης και ξεκίνησε σήμερα την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με την προκλητική απολογία του:

«Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Ήρθα για να ακουστεί η φωνή μου γιατί έξι χρόνια δεν μας δόθηκε η ευκαιρία και το δικαίωμα να απαντήσω σε όλα με κατηγορούν».

Ο κατηγορούμενος, που αντιμετωπίζει το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αποτελεί κομβικό πρόσωπο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του 34χρονου μουσικού και αντιρατσιστή που έχασε άδικα τη ζωή του από το χέρι του Γ. Ρουπακιά τον Σεπτέμβρη του 2013.

Βασικοί κατηγορούμενοι στη δολοφονία του Φύσσα φέρονται να επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Γιάννη Λαγό αμέσως μετά τον φόνο του 34χρονου, ενώ ο Λαγός εμφανίζεται επίσης ως υπεύθυνος για τις Τοπικές Οργανώσεις της Νίκαιας, του Περάματος και του Πειραιά.

Στη σημερινή του απολογία ενώπιον του Εφετείου, ο νυν ευρωβουλευτής χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «τραγική» και δήλωσε ότι δεν έχει «εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», καθώς, όπως είπε, δεν ερεύνησε τις καταγγελίες συγκατηγορουμένων του ότι δέχτηκαν πιέσεις για να πουν ότι «ο Λαγός έδωσε εντολή», μιλώντας για «διαδικασία πολιτικής εξόντωσης.

Ο κατηγορούμενος, αφού χαρακτήρισε τη δολοφονία Φύσσα ως “τραγικό περιστατικό”, απέδωσε την εμπλοκή του στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Έγινε συρραφή μηνυμάτων μου από επίορκους για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είμαστε δολοφόνοι και κακούργοι και για τους οπαδούς μας ότι πρέπει να φοβηθούν να τρομοκρατηθούν».

Η απολογία του πρώην βουλευτή, Ιωάννη Λαγού, θα συνεχιστεί.

Δείτε ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής – Παππάς: «Για πλάκα» χαιρετούσε ναζιστικά με τον ανήλικο γιο του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;