«No Justice, No Peace»: Το βίντεο του Will Smith για τη δολοφονία Floyd και τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
«Το χειρότερο από την εξέγερση είναι αυτό που προκαλεί εξέγερση», ακούγεται -μεταξύ άλλων- στο αντιρατσιστικό βίντεο του Will Smith

Με ένα δίλεπτο μοντάζ εικόνων και ήχων με τίτλο «No Justice, No Peace», ο διεθνούς φήμης ηθοποιός, Will Smith, αποτίει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Αφροαμερικανό, George Floyd, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον λευκό αστυνομικό, Derek Chauvin, στη Μινεάπολις τη Δευτέρα 25/05. 

Στις συζητήσεις του τελευταίου καιρού υπέρ του κινήματος Black Lives Matter, συμμετέχει ενεργά ο Will Smith, δημοσιεύοντας αρκετά stories στο Instagram, αναρτήσεις με το hashtag #BlackoutTuesday και προσθέτοντας τη διεύθυνση του Ιδρύματος Ομπάμα στον λογαριασμό του.

«Πάντα θα έχεις έναν αγώνα, που δεν βλέπεις ότι έρχεται κατά πάνω σου. Υπάρχει ένα ιστορικό ποτάμι που ρέει κόκκινο με το αίμα των ανθρώπων που μαρτυρούν την αλήθεια. Η ομορφιά του να είσαι Αμερικανός είναι ό,τι όταν φοβόμαστε προσπαθούμε να φτάσουμε στο ύψιστο του εαυτού μας και όχι στο κατώτερο σημείο», λέει στο αντιρατσιστικό βίντεο -μεταξύ άλλων- ο ηθοποιός, ενώ στη συνέχεια προβάλλεται η ρήση του Φρέντερικ Ντάγκλας, που λέει ότι: «Το χειρότερο από την εξέγερση είναι αυτό που προκαλεί εξέγερση».

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Το σύντομο βίντεο του ηθοποιού έρχεται να υποστηρίξει τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και έχε τίτλο «No Justice, No Peace», που αποτελεί και το κεντρικό σύνθημα που ακούγεται από τους διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται στους δρόμους για τη ρατσιστική, εν ψυχρώ δολοφονία του Αφροαμερικανού, George Floyd, ενόσω εκείνος ήταν υπό αστυνομική κράτηση.

Το βίντεο του Will Smith συνδυάζει εικόνες ιστορικών και σύγχρονων προσωπικοτήτων, όπως των: δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και του Νέλσον Μαντέλα, οι οποίοι  εμφανίζονται μαζί με στιγμιότυπα από τις πρόσφατες διαμαρτυρίες και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του Μπάρακ Ομπάμα, του 12χρονου Keedron Bryant, ο οποίος αφιέρωσε το συγκινητικό τραγούδι «I Just Want to Live» στον Τζορτζ Φλόιντ, τον συνιδρυτή των Dream Defenders, Φίλιπ Άγκνιου και τον διαδηλωτή Κέρτις Χάις Τζ, οι οποίοι φωτίζουν το κίνημα για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων στην Αμερική.

Δείτε ακόμα:

Nickelodeon: Έριξε «μαύρο» για 8:46 προς τιμήν του George Floyd

LEGO – George Floyd: Αναστολή προώθησης παιχνιδιών με αστυνομικούς και το Λευκό Οίκο

Marc Jacobs: «Βία δεν είναι το σπασμένο τζάμι. Οι περιουσίες μπορούν να αντικατασταθούν, οι ανθρώπινες ζωές όχι»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;