Nickelodeon: Έριξε
Το παιδικό κανάλι Nickelodeon έριξε μαύρο για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.

Μετά τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς, η Αμερική είναι ένα καζάνι που βράζει. Διαδηλώσεις γίνονται σε όλες τις πολιτείες και το #BlackLivesMatter βρίσκεται στο στόμα όλων. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν φέρει αρνητικές απόψεις κατά του Donald Trump και του συστημικού ρατσισμού. Μέσα σε όλα αυτά το παιδικό κανάλι Nickelodeon έκανε μία μοναδική κίνηση.

Επί 8:46 λεπτά ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν πατούσε με το γόνατό του τον λαιμό του 46χρονου άνδρα στη Μινεάπολη. Κάτι το οποίο οδήγησε στον τελικό θάνατο του Αφροαμερικανού. Σε όλη αυτή τη διάρκεια ο 46χρονος άνδρας έλεγε στους αστυνομικούς

“Δεν μπορώ να αναπνεύσω”

Μάλιστα, αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του George Floyd, που έγιναν το κεντρικό σύνθημα του κινήματος κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που πυροδότησε η δολοφονία του. Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και του πλανήτη. Το Nickelodeon, όμως, έκανε μία κίνηση που κανείς δεν περίμενε!

Το παιδικό κανάλι έβαλε τους μικρούς τηλεθεατές στη συζήτηση για τον συστημικό ρατσιμό, την αστυνομική βία και τον ρατσισμό γενικότερα. Το γνωστό κανάλι έπαιξε το βίντεο αυτό, όμως, χωρίς εικόνα. Ακουγόταν μόνο ο ήχος της ανάσας του άνδρα.

Το ίδιο βίντεο προβλήθηκε σε άλλα κανάλια της Viacom, ανάμεσά τους το MTV και το VH1. Στο βίντεο προβαλλόταν και ο αριθμός επικοινωνίας με την οργάνωση που μάχεται υπέρ της φυλετικής δικαιοσύνης Color of Change.

Δες το σχετικό ανατριχιαστικό βίντεο!

Δες ακόμα: Angelina Jolie: Δώρισε $200.000 σε οργανισμό με αφορμή το θάνατο του George Floyd

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
60'
2 - 3
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
67'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
5'
84 - 81
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;