Διάγγελμα Μητσοτάκη την Τρίτη: Τι ώρα θα πραγματοποιηθεί
Τι θα γίνει με τις ανακοινώσεις Τσιόδρα και Χαρδαλιά αύριο το απόγευμα - Αναλυτικά οι δηλώσεις Πέτσα - Τελευταία θα ανοίξουν καφέ και εστιατόρια

Διάγγελμα Μητσοτάκη:

Αύριο, Τρίτη 28/04, αναμένεται τελικά να πραγματοποιηθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο, ο ίδιος θα ανακοινώσει το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί, λόγω κορωνοϊού.

Την Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα, αναμένεται το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει νέο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα για τη δεύτερη φάση, καθώς η άρση μέτρων θα γίνεται σταδιακά και εκτιμάται πως δε θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, αλλά και τους πολίτες για την πειθαρχία που επέδειξαν σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη, ενώ αναμένεται να δώσει κι ένα σαφές μήνυμα σχετικά με το ότι πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες για την ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα.

Αρκετές ημερομηνίες είναι ανοιχτές, αλλά έχει «κλειδώσει» η έναρξη για επιστροφή στην κανονικότητα στις 4 Μαΐου.

Σήμερα Δευτέρα, πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λοιπόν, παρουσίασε επιγραμματικά το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα, αναφέροντας πως μετά τη λήξη των μέτρων, θα ξεδιπλώνεται σε στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά, τον Μάιο και τον Ιούνιο. 

Διάγγελμα Μητσοτάκη την Τρίτη 28/04 – Τι θα γίνει με τις ανακοινώσεις Τσιόδρα και Χαρδαλιά στις 18:00

Σχετικά με την καθιερωμένη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, που γίνεται κάθε μέρα στις 18:00 το απόγευμα από τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, αναμένεται να ισχύσουν τα εξής, αύριο Τρίτη, 28 Απριλίου:

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το αυριανό διάγγελμα του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει αύριο στις 18:00.

Σε περίπτωση που το διάγγελμα, λοιπόν, συμπέσει χρονικά με την ώρα διεξαγωγής της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, δε μπορεί να λειτουργήσει.

Το πιθανότερο σενάριο άρα, είναι να προηγηθεί το πρωθυπουργικό διάγγελμα και στη συνέχεια να γίνει η ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αναλύοντας ταυτόχρονα τα όσα θα έχουν προηγουμένως ειπωθεί από τον πρωθυπουργό.

Σημερινές ανακοινώσεις Πέτσα (27/04) – Εορτασμοί Πρωτομαγιάς στις 09/05  – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/04) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της άρσης των μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο αναμένεται να ανοίξουν και για το ποίμνιο.

Όσον αφορά τους εορτασμούς για την Πρωτομαγιά 2020, αυτοί μεταφέρονται και θα πραγματοποιηθούν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 9 Μαΐου 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Στέλιος Πέτσας απηύθυνε κάλεσμα σε πολιτικές δυνάμεις και συνδικάτα να ασπαστούν την αλλαγή της ημερομηνίας εορτασμού.

«Σκοπός των αυστηρών μέτρων δεν είναι να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στο σπίτι μας. Σκοπός των περιοριστικών μέτρων ήταν αν πάρουμε τη ζωή μας πίσω» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι στην πορεία μετάβασης στην κανονικότητα σε λίγες ημέρες «θα μας συντροφεύουν μέτρα τήρησης της υγειονομικής προστασίας», […] «χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς», επιβεβαιώνοντας της σχετική συζήτηση.

Τελευταία θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ – Δηλώσεις Πέτσα

Τελευταία αναμένεται να ξεκινήσουν να ανοίγουν τα καφέ και τα εστιατόρια, όπως υπογράμμισε σήμερα πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι επιχειρήσεις υγιεινής, όπως είπε ο ίδιος, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Στη συνέχεια, θα ανοίξουν σταδιακά και με απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ σε επόμενες φάσεις θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης πάντα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα καφέ και εστιατόρια αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τις 20 Μαΐου και μετά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πώς θα επιστρέψουμε στη νέα κανονικότητα – Οι κομβικές ημερομηνίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;