Πρωτομαγιά 2020 – Μέτρα: Αστυνομικά μπλόκα και πρόστιμα για τους παραβάτες
Το "μοντέλο Πάσχα" αναμένεται να εφαρμοστεί και για την Πρωτομαγιά 2020

Πρωτομαγιά 2020 – Τι μέτρα θα ισχύσουν

Με τις αργίες του Πάσχα να έχουν πλέον φτάσει στο τέλος τους, πολλοί αναρωτιούνται για το πότε πέφτουν οι επόμενες αργίες και τριήμερα, όπως η Πρωτομαγιά 2020.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι πως οι επόμενες αργίες δεν αργούν να φτάσουν, καθώς έρχεται σε λίγο καιρό και η Πρωτομαγιά 2020.

Πρωτομαγιά 2020: Ποια μέρα πέφτει φέτος;

Συγκεκριμένα, η Πρωτομαγιά 2020, η οποία αποτελεί υποχρεωτική αργία, «πέφτει» φέτος ημέρα Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί θα έχουν ένα νέο τριήμερο, ώστε να ξεκουραστούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη έξοδος της Πρωτομαγιάς, είναι κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει και για αυτόν τον λόγο, αναμένεται να ισχύσει το ίδιο μοντέλο με το Πάσχα 2020.

Πρωτομαγιά 2020: Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα – Σε εφαρμογή το “μοντέλο Πάσχα”

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή) θα υπάρχουν πάλι αυξημένοι έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός νομού και μεγαλύτερα πρόστιμα.

Προκειμένου, λοιπόν, να αποτραπούν οι συναθροίσεις, λόγω κορωνοϊού, και, δεδομένου ότι τα περιοριστικά μέτρα πήραν παράταση μέχρι τις 4 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται – για ακόμη μια φορά- να προετοιμάζεται πυρετωδώς για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Συνεπώς, τα μέτρα που πάρθηκαν για την Κυριακή του Πάσχα, αναμένεται να εφαρμοστούν -σε ηπιότερη μορφή- και για την Πρωτομαγιά 2020 κι έτσι, περίπου 3.000 αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους, με περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής, προκειμένου να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και να αποφευχθούν συγχρωτισμοί λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές και πληροφορίες, δεν αποκλείεται ακόμα και να επιστρατευτούν τα drones, αλλά και τα ηχογραφημένα ηχητικά μηνύματα από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Πρωτομαγιά 2020 – Εντατικοί έλεγχοι σε εθνικές οδούς – Μπλόκα σε βουνά, πάρκα και θάλασσα

Εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι έλεγχοι σε εθνικές οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Νέα Μάκρη, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος, ώστε να ανακοπούν τυχόν εκδρομές σε κοντινά εξοχικά, όπως σε Νέα Μάκρη, Ραφήνα και Μαραθώνα.

Σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν επίσης μεγάλοι ορεινοί όγκοι της Αττικής με «μπλόκα» σε βουνά, πάρκα και θάλασσα, ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για την Πάρνηθα, την Πεντέλη, τον Υμηττό, καθώς και την παραλιακή ζώνη και τον Πειραιά.

Οι επόμενες αργίες, μετά την Πρωτομαγιά 2020:

-Αγίου Πνεύματος: 8 Ιουνίου, Δευτέρα

-Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου, Σάββατο

-Εθνική επέτειος του «Όχι»: 28η Οκτωβρίου, Τετάρτη

-Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου, Παρασκευή

-Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων: 26 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορωνοϊός – Άρση περιορισμών: Πότε θα καταργηθεί το SMS – Τι θα γίνει με τουρισμό, μετακινήσεις και σχολεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;