Νίκη Κεραμέως: Ίσως αρχίσει νωρίτερα η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο
Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σήμερα στον ΑΝΤ1 για τα σχολεία και τις Πανελλήνιες

Καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ήταν σήμερα το πρωί (Πέμπτη 23/04), η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφού μίλησε και ανέλυσε διάφορες αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο, το οποίο τέθηκε από σήμερα σε διαβούλευση, σε ό,τι αφορά την επαναφορά της βάσης του 10 για την προαγωγή από την μια τάξη άλλη, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάφερε ότι δεν θα επεκταθεί και για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εξετάζουμε ένα συνολικό πλαίσιο που θα είναι έτομο τους επόμενους μήνες και μια από τις εισηγήσεις είναι κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει τις βάσεις εισαγωγής σε κάθε Τμήμα, προκειμένου και να υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία των Πανεπιστημίων και καλύτερος καθορισμός του επιπέδου των σπουδών».

Για το άνοιγμα των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι:

«Δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών» […] «είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια. Βασική επιδίωξη μας είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου».

Η κα Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίσει νωρίτερα το σχολικό έτος τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να υπάρξει αναπλήρωση ύλης που δεν διδάχθηκε το διάστημα που έμειναν κλειστά τα σχολεία, λόγω κορωνοϊού,

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα, η κα Κεραμέως απάντησε τα εξής:

«Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Έχουμε ζητήσει αναλυτικές εισηγήσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ύλη που θα πρέπει να έχει καλυφθεί, τα εφόδια που θα πρέπει να έχει αποκτήσει ένας μαθητής για να είναι ομαλή η μετάβασή του στην επόμενη τάξη».

Για τις Πανελλήνιες 2020

Aναφορικά με τις Πανελλήνιες 2020, η Υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι το βασικό σενάριο είναι η έναρξή τους εντός του Ιουνίου. «Σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Είμαστε αισιόδοξοι ως προς αυτό το σενάριο».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων εδώ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πανελλήνιες 2020: Οι δύο πιο πιθανές ημερομηνίες – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο σε Πανελλήνιες και εκπαιδευτικό σύστημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;