Πανελλήνιες 2020 τον Ιούνιο ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως
Πλησιάζουν οι Πανελλήνιες 2020

Πανελλήνιες 2020 τον Ιούνιο – Ανακοινώσεις Νίκης Κεραμέως 

Μέσα στον Ιούνιο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/04) η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις σημερινές εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, οι Πανελλήνιες 2020 θα αρχίσουν τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλήνιες 2020

Όπως πρόσθεσε η ίδια, οι Πανελλήνιες θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου, ενώ δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.

Παρότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε και αν θα ανοίξουν και πάλι οι σχολικές μονάδες, ακούγονται δύο βασικές απόψεις στον δημόσιο διάλογο για την επαναλειτουργία των σχολείων, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω: ?

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Τα δύο σενάρια

Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Συνεχής ενημέρωση για τις Πανελλήνιες 2020 στο NEOLAIA.GR

Για τα Λατινικά

Όσον αφορά τα Λατινικά, αυτά επιστρέφουν από το 2021-2022 στις εξετάσεις των Πανελληνίων (Δηλαδή θα ισχύσουν για εκείνα τα παιδιά που θα εισέλθουν από τον Σεπτέμβριο στην Β’ Λυκείου).

Επανέρχονται επίσης από την επόμενη σχολική χρονιά οι συντελεστές βαρύτητας σε μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και τα μαθήματα που θα συνδέουν τα επιστημονικά πεδία.

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Τι θα ισχύσει με τα Λατινικά και την Κοινωνιολογία

Μετεγγραφές φοιτητών – Τι θα ισχύσει

Αναφορικά με τις μετεγγραφές φοιτητών, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν η βάση της σχολής στην Αθήνα είναι 18.750 μόρια, θα πρέπει να έχει 16.000 μόρια.

Επιστροφή της Βάσης του 10

Όπως γράψαμε και πριν από λίγο, εισάγεται επίσης η βάση του 10 για την προαγωγή από τη μία τάξη του Γυμνασίου και Λυκείου στην άλλη και αυξάνονται τα μαθήματα που θα εξετάζονται για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο από τέσσερα που είναι σήμερα σε επτά. 

‘Ολες οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο: ?

Αλλαγές σε Πανελλήνιες και Λύκειο: Τι ανατροπές φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο

Συνεχής ενημέρωση για τις Πανελλήνιες 2020 στο NEOLAIA.GR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;