Πανελλήνιες: Επανεξετάζεται η βάση του 10 για την είσοδο στα ΑΕΙ
Πανελλήνιες: Δείτε αναλυτικά!

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται, για μία ακόμα φορά, σε ό,τι αφορά το Λύκειο και Πανελλήνιες, καθώς φαίνεται πως επιστρέφει η βάση του 10 για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).

Σε νέο πλαίσιο, λοιπόν, και, σύμφωνα με πηγές, τίθεται η θεσμοθέτηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Πανελλήνιες: Επανεξετάζεται η βάση του 10 για την είσοδο στα ΑΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Καθημερινή, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας φαίνεται να μελετά συστήματα, στα οποία δε θα υπάρχει μια οριζόντια βάση για όλες τις σχολές, αλλά φίλτρα εισαγωγής διαφορετικά ανάλογα με το τμήμα.

Σε περίπτωση που προκριθεί η θεσμοθέτηση της βάσης, η απόφαση θα πρέπει να εξαγγελθεί εγκαίρως, ώστε να είναι προετοιμασμένοι οι μαθητές του Λυκείου.

Το κυρίαρχο σενάριο είναι ότι, εάν ισχύσει η βάση εισαγωγής, αυτή θα αφορά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2023.

Ωστόσο, εξετάζεται και η μη θεσμοθέτηση ενός καθολικού «κόφτη» των υποψηφίων, ο οποίος θα τους διαχωρίζει σε πάνω και κάτω από τη βάση.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα σχετικά ένα στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, θεωρείται ότι «υπάρχουν πολύ καλά τμήματα τεχνολογικού προσανατολισμού (δηλαδή παλιά ΤΕΙ) με βάση χαμηλότερη του 10, αλλά οι απόφοιτοί τους έχουν πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές».

Από την άλλη, ήδη, θα υπάρχει μια ισχυρή «βάση» που θα είναι το Εθνικό Απολυτήριο.

Προαγωγικές εξετάσεις & Τράπεζα Θεμάτων

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς και για τις απολυτήριες της τρίτης Λυκείου, τα θέματα θα επιλέγονται από Τράπεζα Θεμάτων.

Οι βαθμοί κάθε τάξης θα συνυπολογίζονται στη διαμόρφωση του βαθμού Εθνικού Απολυτηρίου. Πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι πλέον οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μέσο όρο 10 αντί για 9,5.

Πανελλήνιες σε 4 μαθήματα για την είσοδο σε ΑΕΙ

Μετά τη λήψη του Εθνικού Απολυτηρίου, με βάση το 10, οι απόφοιτοι λυκείου θα δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Ο βαθμός του Εθνικού Απολυτηρίου θα μετράει κατά ένα μέρος στις μονάδες που θα συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από την άλλη, το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι τα πανεπιστήμια μπορούν να ορίσουν βάση εισαγωγής στα τμήματά τους, μέτρο που αναμένεται να συζητήσει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τα ίδια τα πανεπιστήμια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πανελλήνιες 2020: Οι δύο πιο πιθανές ημερομηνίες – Τι θα γίνει με τα σχολεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;