Κορωνοϊός: Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, καφετέριες, εστιατόρια
Πότε θα ανοίξουν σχολεία, κομμωτήρια, καφέ, εμπορικά κέντρα - Τι θα γίνει με τις συναθροίσεις, τις μετακινήσεις και το SMS στο 13033

Η εκπόνηση του σχεδίου «Επιστροφή στην κανονικότητα» από την κυβέρνηση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως μεταδίδουν έγκυρες πληροφορίες, ενώ οι συσκέψεις στο Μαξίμου είναι συνεχείς, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι παραδέχονται ότι θα είναι μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασίαμε πληθώρα προκλήσεων και λεπτομερειών που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η ατζέντα της ειδικής συνεδρίασης περιλαμβάνει πρώτα από όλα την επιστροφή στα σχολεία, ένα θέμα που συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες, αλλά και άλλα καίρια ζητήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία, την επαναλειτουργία καταστημάτων, αλλά και τις προϋποθέσεις που αναμένεται να ισχύσουν για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους πολίτες.

Όπως δήλωσε άλλωστε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση στο Υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας:

«Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από την ηγεσία του Κράτους περαιτέρω σημαντικές παρεμβάσεις σχετικά με τα μέτρα και τη σταδιακή και ελεγχόμενη χαλάρωσή τους.

Αύριο θα υπάρξει και ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής μας, η οποία εισηγείται για κάποια από αυτά τα καίρια θέματα, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τη Δημόσια Υγεία, όπως παραδείγματος χάρη, η επέκταση των κριτηρίων για τους εργαστηριακούς ελέγχους, μεταξύ άλλων».

Ειδικότερα, σύμφωνα και με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ, μέχρι στιγμής προβλέπονται τα εξής:

Επαναλειτουργία χώρων εστίασης (καφέ, μπαρ, ταβέρνες)

Εστιατόρια και καφετέριες

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΚΑΙ, αναφορικά με το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα για τα μαγαζιά εστίασης, προβλέπεται ότι αυτά θα είναι ανοιχτά μετά τις 15 με 20 Μαΐου, αλλά μόνο με τραπεζοκαθίσματα έξω, με απόσταση μεταξύ των τραπεζιών και μάξιμουμ άτομα στα καταστήματα.

Λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Αναφορικά με τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητής και μικρά καταστήματα, αυτά ανοίγουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις 4 Μαΐου για να τονωθούν ψυχολογικά οι πολίτες.

Συναθροίσεις

Σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις, αυτές παραμένουν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πότε θα μπορούμε να μαζευτούμε ξανά σε σπίτια μεγάλες παρέες.

Συναυλίες, μεγάλες συγκεντρώσεις είναι απίθανο να επιτραπούν με τα έως τώρα δεδομένα.

Οι ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες

Για τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα) θα υπάρξει παράταση περιορισμών, όπως και παράταση βεβαιώσεων και SMS ίσως και μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Θα διευρυνθούν οι λόγοι που θα περιλαμβάνονται στις έξι κατηγορίες που στέλνουμε και σήμερα μήνυμα.

Μετακινήσεις με αεροπλάνα

Η πιο δύσκολη εξίσωση της κυβέρνησης. Πέραν των μέτρων ασφαλείας για τις μαζικές μετακινήσεις δύσκολη εξίσωση είναι και οι αερομεταφορές. Εξετάζεται πανευρωπαϊκά γρήγορο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Τουρισμός, ξενοδοχεία και παραλίες

Στον τουρισμό θα πάμε σε πρώτη φάση στον εσωτερικό, Ιούνιο πιθανότατα θα “ανοίξει” με κανόνες για τα μάξιμουμ άτομα που θα γίνονται δεκτά στις οργανωμένες πλαζ και το νέο τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

Σε δεύτερη φάση θα “ανοίξει” και ο εξωτερικός τουρισμός αφότου έχει γίνει προμήθεια αρκετών τεστ.

Πανελλήνιες 2020 τον Ιούνιο

Μέσα στον Ιούνιο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/04) η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις σημερινές εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, οι Πανελλήνιες 2020 θα αρχίσουν τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Προτεραιότητα η Τρίτη Λυκείου

Η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί και το βασικότερο ζήτημα στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την επιστροφή στην κανονικότητα, με τις τελικές ανακοινώσεις να αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο επερχόμενο διάγγελμα Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα, όπου και αναμένεται να ανακοινωθεί η σταδιακή άρση των μέτρων.

Όπως πρόσθεσε σήμερα η Νίκη Κεραμέως, οι Πανελλήνιες θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου, ενώ δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.

Παρότι, ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε και αν θα ανοίξουν και πάλι οι σχολικές μονάδες, ακούγονται δύο βασικές απόψεις στον δημόσιο διάλογο για την επαναλειτουργία των σχολείων, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω: ?

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Τα δύο σενάρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;