Πανελλήνιες 2020: Ενδεχόμενο για εξετάσεις τον Σεπτέμβριο - Όλα τα σενάρια
Πανελλήνιες 2020: Δείτε αναλυτικά!

Αρκετά πιθανό και κοντινό φαίνεται το ενδεχόμενο οι Πανελλήνιες 2020 να μεταφερθούν τελικά για τον Σεπτέμβριο 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας, έχουν πάρει παράταση στη λειτουργία τους, στο πλαίσιο αποφυγής της περαιτέρω διασποράς του Κορωνοϊού.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε στις 20/03, η παράταση της σχολικής λειτουργίας θα διαρκέσει μέχρι την εβδομάδα πριν από το Πάσχα (10 Απριλίου), πράγμα που ενθαρρύνει περισσότερο το σενάριο για μετακύλιση της ημερομηνίας των Πανελληνίων.

Παρότι το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να κρατήσει σταθερή την ημερομηνία των Πανελληνίων 2020, το σενάριο της μετακύλισης φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι αναφορές για εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δηλώνει τα εξής, εκφράζοντας την επιδίωξη του Υπουργείου να μην αλλάξει η ημερομηνία έναρξης των πανελληνίων:

«ο χρόνος διεξαγωγής των Πανελλαδικών θα εξαρτηθεί από την τελική διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Όμως, επιδίωξή μας είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους».

Με το άνοιγμα των σχολείων, η αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος -με επιπλέον ώρες και εκμετάλλευση των αργιών- θα μπορέσει ενδεχομένως να καλύψει κάποια κενά.

Ωστόσο, με βάση τους υπολογισμούς που έχει κάνει το Υπουργείο Παιδείας, σε καμία περίπτωση, δε θα μπορέσει μπορεί να καλύψει το σύνολο των χαμένων ωρών.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι το πρωί της Κυριακής, 22/03, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ανέφερε τα τρία σενάρια που εξετάζονται για το σχολικό έτος, αλλά και το τι εξετάζεται να γίνει με τις Πανελλήνιες 2020, αναφέροντας ότι τα ενδεχόμενα είναι:

  1. η παράταση του σχολικού έτους,
  2. η μετακύλιση της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων και
  3. η μείωση της εξεταστέας ύλης

Τι σημαίνουν τα 3 ενδεχόμενα στην πράξη:

– Το υπουργείο εξετάζει την καθυστέρηση στις Πανελλήνιες 2020 κατά μία ή δύο εβδομάδες, ώστε να πραγματοποιηθεί κοντά στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, στην περίπτωση βέβαια που δεν παρατεινόταν η απόφαση για αναστολή.

– Στις εισηγήσεις που έχουν γίνει στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση να μην πραγματοποιηθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και το απολυτήριο να δοθεί βάσει των βαθμών των ελέγχων τετραμήνων, ώστε να «κερδίσουν» μία εβδομάδα επιπλέον οι μαθητές.

– Με τα νέα δεδομένα, ωστόσο, το σενάριο για Πανελλήνιες 2020 τον Σεπτέμβριο μοιάζει όλο και πιο ρεαλιστικό, παρά τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν, λόγω των καθυστερήσεων εισαγωγής των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια, αλλά και των μετεγγραφών. Λιγότερες πιθανότητες έχει το σενάριο για Πανελλήνιες τον Ιούλιο.

Η παράταση της σχολικής χρονιάς αποτελεί με τη σειρά της μια επιλογή που θα πηγαίνει μαζί με τη μετακύλιση της ημερομηνίας των πανελληνίων 2020.

Επιπλέον, παρότι οι μαθητές και μαθήτριες της τρίτης Λυκείου αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη πρόκληση σε σχέση με όσους φοιτούν σε μικρότερες τάξεις, η αναπλήρωση των ωρών θα πρέπει να ισχύσει για όλες τις τάξεις των δύο βαθμίδων.

Αναφορικά τώρα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αυτή μπορεί να έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τετ α τετ διαδικασία μάθησης και περιορίζεται στην επανάληψη και στην επαφή του μαθητή με την εικονική τάξη.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μείωσης της ύλης, αυτό αποτελεί ένα σενάριο, στο οποίο σημειώνονται μεγάλες διαφωνίες, καθώς, είναι γεγονός ότι, με τις εξάωρες παραδόσεις στην Γ’ Λυκείου και με τη συμβολή των φροντιστηρίων, οι περισσότεροι μαθητές έχουν ήδη μέχρι στιγμής ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της εξεταστέας ύλης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 ΕΔΩ

Κορωνοϊός: Τα τρία σενάρια για τα σχολεία σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;