Κορωνοϊός: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ως τις 10 Απριλίου
Παράταση έλαβε το κλείσιμο των σχολείων ως τις 10 Απριλίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η αρχική απόφαση της κυβέρνησης προέβλεπε το κλείσιμο των σχολείων ως τις 27 Μαρτίου, δηλαδή ως την επόμενη Παρασκευή, ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Ωστόσο, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα λάβει παράταση για ακόμη δύο εβδομάδες κρατώντας σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές κλειστές ως και τις 10 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο Σάββατο αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Δεδομένου ότι ακολουθούν οι δεκαπενθήμερες διακοπές του Πάσχα, στις 19 Απριλίου φέτος, εξετάζονται τα ενδεχόμενα για την αναπλήρωση του χαμένου διδακτικού χρόνου, όπως η μείωση της διδακτικής ώρας σε 35 από 45 λεπτά, η αξιοποίηση ημερών των διακοπών του Πάσχα, η προσθήκη τριών επιπλέον ωρών την εβδομάδα στο πρόγραμμα της Γ’ Λυκείου, η μείωση της ύλης, η παράταση του σχολικού έτους και η μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε επίσης: Νίκος Χαρδαλιάς: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;