Κορωνοϊός: Τα τρία σενάρια για τα σχολεία σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Δες αναλυτικά τα τρία σενάρια που εξετάσει το Υπουργείο Παιδείας για να μην χαθεί το σχολικό έτος.

Ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά μας και από ότι φαίνεται θα έχει μεγάλες επιπτώσεις και στη σχολική χρονιά. Τα σχολεία, όπως είχε αναφέρει η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα παραμείνουν κλειστά για έως τις 10 Απριλίου. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Υπουργός Παιδείας μίλησε για τα εναλλακτικά σχέδια που εξετάζονται για τα σχολεία και τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό:

“Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο για τα πανεπιστήμια.”

Μάλιστα, έκανε λόγω για τα τρία σενάρια που εξετάζονται για να επιτευχθεί αυτό. Τα τρία σενάρια είναι τα εξής:

  1. η παράταση του σχολικού έτους,
  2. η μετακύλιση της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων και
  3. η μείωση της εξεταστέας ύλης

Μιλώντας συγκεκριμένα για το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων, διευκρίνισε πως στόχος του Υπουργείου είναι οι εξετάσεις να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν “πιο κοντά στην σταθερή ημερομηνία έναρξης” τους. Όμως, κύριο μέλημα του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και για αυτό τον λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων.

Όσον αφορά την εξ αποστάσεως διδασκαλία, είπε ότι έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Μάλιστα σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς η συμμετοχή ήταν στο 110%, εννοώντας πως συμμετείχαν ακόμα και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν, όπως τόνισε η ίδιδα.

Κατά την τηλεδιάσκεψη στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, στις αρχές της εβδομάδας η Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωνε πως δεν θα χαθεί ούτε το εαρινό εξάμηνο για τα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

“Διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Μπορεί να καλυφθεί η ύλη στα ΑΕΙ μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βγει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη κρίση.”

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα – 530 συνολικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;