Κορωνοϊός: Τελικά μας προστατεύουν οι μάσκες;
Χρήσιμες συμβουλές για το ζήτημα του κορωνοϊού που μας απασχολεί τον τελευταίo καιρό

Η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με μεγάλη ταχύτητα, ενώ η χώρα μας εμφάνισε από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού και μέχρι σήμερα, καταμετρά 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ανάμεσα σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, λοιπόν, (Σουηδία, Φινλανδία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Κροατία, Δανία Εσθονία) και στην Ελλάδα έχουν επίσης καταγραφεί κρούσματα του Covid-19.

Μια δημοσιογράφος για θέματα υγείας της Guardian, ονόματι Sarah Boseley, εξηγεί στο παρακάτω βίντεο ότι οι μάσκες προσώπου, που πολλοί ανάμεσά μας φορούν τις τελευταίες μέρες για την προστασία τους από την εξάπλωση του κορωναϊού, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Όπως εξηγεί η Boseley, ανάλογα με τον βαθμό εξάπλωση του ιού και από χώρα σε χώρα, τα πράγματα διαφέρουν, διευκρινίζοντας ότι οι οι χειρουργικές μάσκες, τις οποίες κατά βάση φορούν οι πολίτες, προσφέρουν μια μερική προστασία, χωρίς να μπορούν να θεωρηθούν ως το ιδανικότερο μέτρο προφύλαξης από τον απειλητικό ιό.

Δίνοντας ένα παράδειγμα, η ίδια εξηγεί πως, οι άνθρωποι που φορούν μάσκες στην Κίνα είναι πολύ περισσότεροι, λόγω του ότι αποτελεί τη χώρα απ’ όπου ξεκίνησε η μετάδοση του ιού και μετρά πλέον αρκετούς νεκρούς.

Η βασικότερη συμβουλή που δίνει η Sarah Boseley είναι να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, να μην ακουμπάμε το πρόσωπό μας και να βάζουμε μπροστά μας ένα χαρτομάντιλο ή τον αγκώνα μας κάθε φορά που φτερνιζόμαστε.

Δείτε ακόμα:

Κορωνοϊός: Live ο παγκόσμιος χάρτης με τα κρούσματα (Vid)

Πώς μεταδίδεται ο κορωναϊός – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;