Κορωναϊός - Ελλάδα: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη!
Μια γυναίκα 38 ετών - Το πρώτο θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μια γυναίκα, 38 ετών στη Θεσσαλονίκη είναι το πρώτο θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωναϊού στην Ελλάδα.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και, σύμφωνα με πληροφορίες, οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, είναι καλά στην υγεία της, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της.

Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία.

Σημειώνουμε ότι, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας, θα οριστεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, αγοράς υλικών και μέτρων προστασίας από τον COVID-19.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο τα κρούσματα του ιού:

Κορωναϊός: Παγκόσμιος χάρτης ανίχνευσης του ιού δείχνει τα κρούσματα σε LIVE χρόνο

Κορωναϊός: Συμπτώματα & τρόποι προφύλαξης – Αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Κορωναϊός: Συμπτώματα & τρόποι προφύλαξης – Αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Κορωναϊός – Τα έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα σε ΦΕΚ

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη 25/02, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Στην έκδοση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωναϊού στη χώρα μας, προχώρησε η κυβέρνηση, μετά την ανησυχητική εξάπλωση του ιού και στη γειτονική χώρα, Ιταλία.

Αναλυτικότερα:

Στην ΠΝΠ που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αργά το βράδυ της Τρίτης 25/02/2020 προβλέπονται κατ΄οίκον περιορισμός σε περιοχές της χώρας που παρουσιάζεται έξαρση της νόσου, κλείσιμο σχολείων, θεάτρων, καταστημάτων εστίασης, πανεπιστημίων ακόμη και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Τα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου προβλέπεται ότι μπορεί να επιβάλλονται μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης, καθώς και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.

Τα 5 βασικά άρθρα που περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

-Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.

-Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

-Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

-Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

-Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

Δείτε περισσότερα παρακάτω:

Κορωναϊός: Τα έκτακτα μέτρα που περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;