Εξεταστική: 6 συμβουλές για σένα που θες να περάσεις (πολλά) μαθήματα
Εξεταστική Φεβρουαρίου εν όψει και τα πράγματα μπορούν να γίνουν λιγότερο ζόρικα.

Η φοιτητική ζωή είναι (ίσως) η πιο συναρπαστική φάση στη ζωή μας για πολλούς και διάφορους λόγους: Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής, αποκτάς ένα σωρό νέες εμπειρίες, διευρύνεις τον κύκλο σου και κατά συνέπεια, μαθαίνεις να συνυπάρχεις με διαφορετικούς χαρακτήρες από σένα.

Το σημαντικότερο; Γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, εξοικειώνεσαι με τις δυνατότητές σου, «αγκαλιάζεις» τα τυφλά σου σημεία, όποια κι αν είναι αυτά.

Παρότι, λοιπόν, η περίοδος που περνάς ως φοιτητής μπορεί να συνεπάγεται διασκέδαση στο φουλ, περιπέτειες, ταξίδια, βόλτες και ξενύχτια, υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν πρέπει να παραλείπεις και, σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να δίνεις σημασία.

Φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ: Λήγει η προθεσμία για τα 1.000 ευρώ – Δείτε πότε

Αν είσαι από αυτούς τους φοιτητές που, αφενός θέλουν να περνούν καλά, αλλά αφετέρου αναζητούν μια ισορροπία στα πράγματα, τότε διάβασε παρακάτω για να δεις κάποια χρήσιμα tips που ελπίζουμε πως θα σε βοηθήσουν να φτάσεις όλο και πιο κοντά στον στόχο ή τους στόχους σου.

Κι επειδή η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου είναι προ των πυλών, εξοπλίσου με μπόλικη υπομονή και επιμονή, ώστε να περάσεις όλα τα μαθήματα που έχεις βάλει στόχο να φύγουν απ’ τη μέση!

1. Προσπάθησε να εξηγήσεις σε κάποιον αυτά που διαβάζεις

Το να μπορέσεις να κάνεις κάποιον να καταλάβει τι είναι αυτό με το οποίο καταπιάνεσαι στη συγκεκριμένη εξεταστική, στο συγκεκριμένο μάθημα, στο συγκεκριμένο ακαδημαϊκό πεδίο, σου εξασφαλίζει κάτι πολύ σημαντικό: Αρθρώνεις σωστά τον λόγο σου ακόμα και προφορικά, πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο για τις προφορικές εξετάσεις, αν και εφόσον έχεις. Ακόμα και να μην έχεις προφορική εξέταση, ίσως κληθείς να δοκιμάσεις την εμπειρία σε μεταπτυχιακό επίπεδο, who knows;

Με το να καταφέρεις να εξηγήσεις αυτά που έχεις μάθει σε κάποιον τρίτο, θα έχεις πετύχει το πιο σημαντικό πράγμα, δηλαδή θα τα έχεις κατανοήσει. Είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις στο να μαθαίνεις διάφορα πράγματα!

2. Καλό το night out, αλλά χρειάζεσαι ξεκούραση

Εννοείται πως θα βγαίνεις, θα πίνεις και λόγο δε θα δίνεις, που λέει και το λαϊκό άσμα, προφανώς θα βγαίνεις και θα μπαίνεις σπίτι όποτε σου καπνίσει, ωστόσο, είναι σημαντικό να βρίσκεις χρόνο μέσα στη μέρα σου, ώστε να ξεκουράζεσαι, αλλιώς, πώς θα αντέξει ο εγκέφαλος 3 ή 4 ώρες διαβάσματος ΟΕΟ;

Αν έχεις «πήξει» από το πολύ ξενύχτι, τότε δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει, με όποιο τρόπο μπορείς. Ένα διάλειμμα από τη μελέτη μπορεί να σημαίνει σινεμά, μια χαλαρή συζήτηση με φίλους ή το να διαβάσεις το λογοτεχνικό βιβλίο που έχει πιάσει σκόνη στο κομοδίνο σου και όλο λες ότι θα ξεκινήσεις.

3. Να επιβραβεύεις τον εαυτό σου

Τίποτα από όσα έχεις καταφέρει δεν είναι δεδομένο ή τυχαίο. Σαφώς και όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν μια κάποια δόση τυχαιότητας, αλλά έχεις πετύχει πράγματα κυρίως επειδή προσπάθησες και είχες επιμονή να φτάσεις στον στόχο σου. Μην υποτιμάς τους κόπους σου και μη ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για όσα έχει φέρει εις πέρας.

Κατάφερες να διαβάσεις μία ώρα σήμερα; Δύο; Τρεις; Δεκατρείς; Αξίζεις το “μπράβο” από τον εαυτό σου, όπως και να ‘χει!

4. Group study

Γιατί να διαβάσεις σόλο για την εξεταστική; Όλοι μαζί είστε σε αυτό. Μπορείς να καλέσεις ένα φίλο και να διαβάσετε μαζί ή να πάτε σε “διαβασματάδικο” μέρος, που διαβάζουν κι άλλοι φοιτητές! Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ο ένας στον άλλον και να απαντάτε ή να κάνετε μαζί τεστάκια.

5. Να διαβάζεις κάθε μέρα & να κάνεις ενδιάμεσα διαλείμματα

Αν θες να τα πας καλά σε αυτή την εξεταστική, τότε καλό είναι να κρατάς μια καθημερινή επαφή με την ύλη σου και να μην το αφήνεις για την επόμενη μέρα, γιατί αυτή η επόμενη μέρα, μπορεί να μην έρθει και ποτέ (u know what we mean).

Ξεκίνα από νωρίς, φτιάξε ένα καφέ και στρώσου στη μελέτη, χωρίς να ξεχνάς παράλληλα, ότι το διάλειμμα είναι εξαιρετικά απαραίτητο, προκειμένου να χαλαρώνει λίγο ο εγκέφαλος και να αφομοιώνει τις πληροφορίες και γνώσεις που παίρνει.

6. Να κοιμάσαι καλά

Εννοείται πως θα βγεις μέχρι αργά μια μέρα, ακόμα και καθημερινή, δε χάθηκε ο κόσμος να ξυπνήσεις αργά το επόμενο πρωί, είπαμε!

Όταν, όμως, το ξενύχτι γίνεται δεύτερη φύση σου, είναι λογικό πως θα σε κρατάει πίσω από το διάβασμα και θα απορυθμίζει τον οργανισμό σου! Άντε να βρεις όρεξη μετά να διαβάσεις ή να ολοκληρώσεις την εργασία που έχεις να παραδόσεις.

Φοιτητική ζωή: Τα 6 βήματα για την τέλεια επιστημονική εργασία

Δες ακόμα:

5 ξένες γλώσσες που θα αυξήσουν τις πιθανότητες για πρόσληψη!

6 τρόποι για να βγάλεις χρήματα online όταν είσαι φοιτητής!

LinkedIn: 5 συμβουλές για φοιτητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 0 
 0 
 0 
 4