LinkedIn: 5 συμβουλές για φοιτητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα!
Σίγουρα θα σε βοηθήσουν για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον κόσμο του LinkedIn!

Το LinkedIn είναι ένα σημαντικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έχει επαγγελματικό χαρακτήρα και σου δίνει την δυνατότητα να έχεις μονίμως ανεβασμένο ένα online βιογραφικό. Αν όμως δεν έχεις μπει ακόμη στην αγορά εργασίας, ίσως έχεις κάποιες απορίες επί αυτού.

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις κάποιες συμβουλές, προκειμένου να χρησιμοποιήσεις σωστά το LinkedIn.

1.Πότε να κάνεις LinkedIn;

Η σωστή απάντηση είναι όσο πιο σύντομα γίνεται. Καλό θα ήταν να δημιουργήσεις ένα προφίλ στο LinkedIn στις αρχές της φοιτητικής σου ζωής και σταδιακά να εμπλουτίζεις το προφίλ σου, που ουσιαστικά λειτουργεί ως βιογραφικό. Η ανάδειξη της προσωπικής και επαγγελματικής σου εξέλιξης είναι κάτι που αρέσει σε κάθε εργοδότη!

2.Δείξε ό,τι κάνεις!

Αν ολοκληρώσεις μαθήματα πρώτων βοηθειών ή κάποιο σεμινάριο, αν συμμετέχεις σε κάποιο συνέδριο ή παρουσιάσεις μία εργασία, μην παραλείψεις να τα προσθέσεις στο προφίλ σου. Ένα φοιτητικό προφίλ στο LinkedIn, όπως και ένα φοιτητικό βιογραφικό δεν γίνεται να είναι μεγάλο. Για αυτό τον λόγο αυτές οι μικρές διαφορές πρέπει να φαίνονται, καθώς σε ξεχωρίζουν και σε αναδεικνύουν ως ιδανικότερο υποψήφιο!

3.Headline

Όσον αφορά το headline, δηλαδή την λεζάντα κάτω από την φωτογραφία σου, είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος όταν επισκεφτεί το προφίλ σου. Για αυτό κράτα την λεζάντα σου μικρή, αλλά έξυπνη και χωρίς κλισέ όρους. Για να ανακαλύψεις τους κλισέ όρους, μπορείς να κάνεις μία ενδελεχή έρευνα ανάμεσα σε συναδέλφους και ανθρώπους του κλάδου σου προκειμένου να εντοπίσεις λέξεις που έχουν γίνει “καραμέλα”, ή να το ψάξεις στο Google!

4.Επαφές

Στο LinkedIn, όπως και σε κάθε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι επαφές παίζουν καθοριστικό ρόλο. Για αυτό τον λόγο πρέπει να χτίσεις σταδιακά έναν μικρό κύκλο επαφών. Ωστόσο, δεν πρέπει να αρχίσεις την προσθήκη επαφών που δεν γνωρίζεις το ποιόν της δουλειάς τους, καθώς αυτό μπορεί να φανεί αντιεπαγγελματικό μακροπρόθεσμα.

Επίσης, αν έχεις προφίλ στο LinkedIn από τις αρχές της φοιτητικής σου ζωής, μπορείς σταδιακά να προσθέσεις άτομα που γνωρίζεις κατά την διάρκεια επαγγελματικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, και να αρχίσεις ουσιαστικά να δικτυώνεσαι.

5.Ασχολήσου!

Εφόσον θα διαθέτεις ένα προφίλ στο LinkedIn, καλό θα είναι να ασχοληθείς με αυτό. Δες προφίλ άλλων χρηστών, σχολίασε σε post που σε ενδιαφέρουν και κάνε αναρτήσεις. Ακόμη, μπορείς να δεις διάφορες αγγελίες εργασίας που πιθανότατα να σε ενδιέφεραν μελλοντικά, ώστε να γνωρίζεις τι προσόντα ζητούνται και κινηθείς αναλόγως. Με αυτό τον τρόπο όταν θα βρίσκεσαι προς το τέλος της φοιτητικής σου ζωής, μάλλον θα έχεις σημαντικά εφόδια για να συνεχίσεις ως επαγγελματίας!

Δείτε επίσης: LinkedIn: 3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τα επαγγέλματα του 2020!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;