5 ξένες γλώσσες που θα αυξήσουν τις πιθανότητες για πρόσληψη!
Αυτές οι ξένες γλώσσες θα απογειώσουν το βιογραφικό σου!

Η αλήθεια είναι πως οι ξένες γλώσσες ήταν πάντα ένα δυνατό στοιχείο για έναν υποψήφιο. Δείχνουν καλές επικοινωνιακές δεξιότητες δίνοντας του πολλές δυνατότητες, οι οποίες κατ’ επέκταση αφορούν και την εκάστοτε εταιρεία που τον προσλαμβάνει.

Αν ψάχνεις λοιπόν ποια νέα ξένη γλώσσα να ξεκινήσεις (εκτός των αγγλικών φυσικά), τότε ίσως αναρωτιέσαι ποιες είναι οι ξένες γλώσσες που προτιμώνται περισσότερο.

Και εμείς σου απαντάμε στην συνέχεια του άρθρου.

1.Μανδαρινικά

Τα Μανδαρινικά είναι η πιο διαδεδομένη κινεζική διάλεκτος και διαθέτει τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές παγκοσμίως. Δεδομένης λοιπόν της ραγδαίας ανάπτυξης που έχει η κινεζική οικονομία, τα Μανδαρινικά αν και πολύ δύσκολα, σίγουρα αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα για το βιογραφικό σου. Επομένως, αυτή η γλώσσα είναι σημαντική ειδικά αν θέλεις να ασχοληθείς με επιχειρήσεις.

2.Αραβικά

Τα Αραβικά είναι μία από τις 6 επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών και αποτελούν την επίσημη γλώσσα σε περίπου 25 κράτη. Επιπλέον, η οικονομική άνθιση της Μέσης Ανατολής παίζει καθοριστικό ρόλο στην ζήτηση της συγκεκριμένης γλώσσας.

Ένας ακόμη λόγος που καθιστά την αραβική γλώσσα σημαντική είναι το προσφυγικό, καθώς οι προσφυγικές ροές έχουν γεννήσει νέες ανάγκες και ζητούνται άτομα που γνωρίζουν καλά την αραβική σε συνδυασμό με άλλες γλώσσες προκειμένου να διδάξουν ή να αποτελέσουν απλώς δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ προσφύγων και ντόπιων.

3.Ρωσικά

Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 250 εκατομμύρια φυσικοί ομιλητές της ρωσικής γλώσσας, ενώ η ρωσική οικονομία συνεχίζει να ανθίζει και να ανταγωνίζεται τις οικονομίες άλλων μεγάλων χωρών, όπως η Κίνα και οι Η.Π.Α. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που την καθιστά ένα σημαντικό στοιχείο στο βιογραφικό σου.

4. Ισπανικά

Είναι η δεύτερη πιο συχνά ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο βάσει των φυσικών ομιλητών της. Οπότε είναι φυσικό κι επόμενο να έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Επίσης, είναι σχετικά εύκολο να την μάθεις.

5.Γερμανικά

Η οικονομία της Γερμανίας είναι μία από τις πιο σταθερές και αναπτυγμένες στην Ευρωζώνη, ενώ τα γερμανικά είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα εντός της Ευρώπης. Αποτελεί λοιπόν μία καλή επιλογή, ιδιαιτέρως για όποιον θέλει να ακολουθήσει μία καριέρα στις επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε επίσης: 3 sites για να δημιουργήσεις δωρεάν ένα προσεγμένο βιογραφικό σημείωμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
2'
54 - 41
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 3