Επαγγελματικός Προσανατολισμός: 8 πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα πτυχίο πληροφορικής
Δες τι επαγγελματικές επιλογές έχεις με ενα πτυχίο πληροφορικής!

5. Τεχνικός συντάκτης

Χρήσιμος φαίνεται πως είναι ένας τεχνικός συντάκτης σε πολλές βιομηχανίες, καθώς είναι σε θέση να παρέχει περιγραφές ή οδηγίες για τη διευκόλυνση των καταναλωτών ως προς τη χρήση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.

Η ισχυρή τεχνική γνώση που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με την επιστήμη των υπολογιστών θα είναι πολύ χρήσιμη σε αυτό τον τομέα, καθώς δύναται να γράφει εγχειρίδια για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Οι τεχνικοί συντάκτες εργάζονται για μια εκτεταμένη ποικιλία βιομηχανιών, οι οποίες ασχολούνται από τα οικονομικά μέχρι την πυρηνική ενέργεια. Αξίζει να σημειωθεί πως η εμπειρία πάνω στον κλάδο είναι χρήσιμη σε κάθε περίπτωση, αφού ένας πιθανός εργοδότης θα εκτιμήσει τις ισχυρές δεξιότητες γραφής και την ικανότητα μεταφοράς οδηγιών με σαφήνεια στις σχετικές γλώσσες.

6. Αναλυτής συστημάτων

Ένας αναλυτής συστημάτων χρησιμοποιεί υπολογιστές και συναφή συστήματα για τον σχεδιασμό νέων λύσεων πληροφορικής, καθώς και την τροποποίηση και τη βελτίωση των υφιστάμενων συστημάτων για την ενσωμάτωση νέων χαρακτηριστικών, όλα με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων και της παραγωγικότητας.

Δίχως αμφιβολία, ο ρόλος αυτός απαιτεί υψηλό επίπεδο τεχνικής επάρκειας και σαφή γνώση των σημερινών επιχειρηματικών πρακτικών. Οι πελάτες μπορούν να είναι εσωτερικοί, π.χ. τμήματα εντός του ίδιου του οργανισμού, ή εξωτερικοί ανάλογα με τον εργοδότη.

7. Προγραμματιστής παιχνιδιών

Ένας προγραμματιστής παιχνιδιών σχεδιάζει παιχνίδια για υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές χειρός. Ο ρόλος αυτός χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη. Πρώτον, ο προγραμματιστής έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τη δημιουργική του πλευρά μέσω του σχεδιασμού ενός παιχνιδιού, το οποίο παραπέμπει και σε ένα είδος τέχνης.

Δεύτερον, υπάρχει και η πλευρά του προγραμματισμού, μέσω του οποίου πραγματώνεται η χρήση διαφόρων γλωσσών προγραμματισμού.

Για εκείνους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο τομέα μακροπρόθεσμα θα ήταν χρήσιμη η ενασχόλησή τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους για περαιτέρω τριβή με το αντικείμενο. Θα ήταν επίσης καλό να δημιουργήσουν ένα portfolio ή demo με δείγματα της δουλειάς τους, ώστε να τα παρουσιάσουν σε πιθανούς εργοδότες.

8. Προγραμματιστής πολυμέσων

Οι προγραμματιστές πολυμέσων είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία προϊόντων πολυμέσων του υπολογιστή. Θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους, καθώς και τις τεχνικές τους δεξιότητες, καθώς στόχος τους αποτελεί η ανάπτυξη πολυμέσων.

Καλούνται να συνεργαστούν με τον σχεδιαστή, ώστε να συζητήσουν πώς μπορεί το project να υλοποιηθεί από τεχνική άποψη, να γράψουν έναν κώδικα υπολογιστή και να τρέξουν τις δοκιμές του προϊόντος. Επιπρόσθετα οι προγραμματιστές πολυμέσων αναλαμβάνουν την τεχνική υποστήριξη ενός προϊόντος, όπως και την ενημέρωση για τα νέα και τις εξελίξεις της βιομηχανίας, προκειμένου να προτείνουν και να εφαρμόσουν βελτιώσεις.

Αξίζει να τονιστεί πως δύνανται να απασχοληθούν σε όλες τις πλατφόρμες (διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα). Ο ρόλος τους μπορεί να συμπληρωθεί με άλλους παρόμοιους, όπως την ανάπτυξη ιστού, τον προγραμματισμό παιχνιδιών, τον προγραμματισμό συστημάτων, ή ενδέχεται ακόμη και η συνεργασία τους με τους εκάστοτε επαγγελματίες για την επίτευξη αμοιβαίων στόχων.

 

Δες επίσης! Επαγγελματικός Προσανατολισμός: 5 λόγοι να ασχοληθείς με Digital Marketing

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 2