Επαγγελματικός Προσανατολισμός: 8 πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα πτυχίο πληροφορικής
Δες τι επαγγελματικές επιλογές έχεις με ενα πτυχίο πληροφορικής!

Ο χώρος της πληροφορικής είναι ενας απο τους πιο “ελίσσιμους¨κλάδους εργασίας καθώς με ενα πτυχίο αντίστοιχο, ανοίγονται πάρα πολλοί κατευθυντήριοι δρόμοι και επαγγελματικές επιλογές! Τσέκαρε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις!

1. Σύμβουλος πληροφορικής

Ο σύμβουλος πληροφορικής, δουλεύοντας σε συνεργασία με τους πελάτες, τους συμβουλεύει για τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη χρήση των συστημάτων πληροφορικής, ώστε να επιτευχθεί η κάλυψη των επιχειρηματικών στόχων τους.

Έχει τη δυνατότητα να αναλάβει έναν ευρύ ρόλο στον τομέα της πληροφορικής, αφού η δουλειά του είναι παρόμοια με εκείνη των αναλυτών, των σχεδιαστών συστημάτων και των προγραμματιστών εφαρμογών, οι οποίοι λειτουργούν βάσει των συμβούλων. Προτείνεται επίσης η εμπλοκή στις πωλήσεις για την πραγμάτωση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, τον εντοπισμό πιθανών πελατών και τη διατήρηση καλών επιχειρηματικών επαφών.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ο έντονος ανταγωνισμός που ανιχνεύεται σε αυτό τον κλάδο για την απόκτηση της εργασιακής εμπειρίας που απαιτείται να κατέχει ο εργαζόμενος σε ένα εμπορικό περιβάλλον, η οποία θα βοηθήσει στην αύξηση των επαγγελματικών του προοπτικών.

2. Σύμβουλος ασφαλείας

Μία επιλογή εργασίας αποτελεί ο σύμβουλος ασφαλείας στον κυβερνοχώρο. Η διατήρηση της ασφάλειας στον σύγχρονο κόσμο έχει γίνει όλο και πιο σημαντική, αφού η ενασχόληση σε αυτό τον κλάδο επικεντρώνεται στους κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων, τις παραβιάσεις στην ασφάλεια, την αποκατάσταση των συστημάτων εξαιτίας παραβιάσεων.

Ο ρόλος αυτός θα μπορούσε να περιλαμβάνει ηθικό hacking, που σημαίνει ότι ο εργαζόμενος σκόπιμα θα παραβιάσει το δίκτυο του εργοδότη για τον εντοπισμό τυχόν αδυναμιών και bugs. Εναλλακτικά ένας σύμβουλος ασφαλείας θα είχε τη δυνατότητα να εργαστεί ως αναλυτής εγκληματολογίας ή ερευνητής διαδικτύου για την καταπολέμηση του φαινομένου της αυξανόμενης εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο.

Είναι ενα επάγγελμα για γερή υπομονή με τρομερές όμως απολαβές!

3. Διαχειριστής συστημάτων πληροφόρησης

Η δουλειά ενός διαχειριστή πληροφοριακών συστημάτων συνιστά συνήθως μια εργασία πλήρους απασχόλησης, καθώς αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Είναι υπεύθυνος για το σύνολο της συντήρησης των υποδομών ΤΠΕ εντός του οργανισμού με καθήκοντα που αφορούν στην επίβλεψη της εγκατάστασης του συστήματος. Καλείται να εξασφαλίσει ότι τα εφεδρικά συστήματα λειτουργούν αποτελεσματικά δημιουργώντας ασφαλή πρόσβαση και παρέχοντας υποστήριξη στους χρήστες.

Βέβαια απαιτείται κατανόηση των αρχών των επιχειρήσεων και της διαχείρισης, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να συμβάλλουν στην οργανωτική πολιτική σχετικά με τα πρότυπα ποιότητας και στρατηγικού σχεδιασμού.

4. Διαχειριστής βάσης δεδομένων

Ένας διαχειριστής βάσης δεδομένων (DBA) είναι υπεύθυνος για την ακρίβεια και την ασφάλεια. Ο ρόλος του τον ωθεί να συμμετέχει στη συντήρηση ή στην ανάπτυξη της βάσης δεδομένων. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τη συνέπεια στη διασφάλιση των δεδομένων, όπως επίσης την ασφάλεια και την εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Χωρίς αμφιβολία, απαιτείται επιπλέον να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν. Εκτός αυτών οι διαχειριστές έρχονται σε επαφή με προγραμματιστές, επιχειρησιακό και τεχνικό προσωπικό. Τέλος, παρέχουν εκπαίδευση, υποστήριξη και feedback στους χρήστες, καθώς συντάσσουν εκθέσεις και εγχειρίδια λειτουργίας.

 

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 2